Meteen naar de inhoud

Alle hens aan dek in koffiecafé ‘De Blije Boon’

  • Hoornes

Als u in Tripodia door de ramen kijkt van de Bomschuitzaal, dan ziet u dat de basis van het koffiecafé ‘De Blije Boon’ klaar is. Een ventilatiesysteem, warmtepomp, toilet reservoir en zelfs de elektra ligt op zijn plaats. Er liggen dozen vol met plafondtegels en deze week zal ook de verlichting komen. Kozijnen zijn al geschuurd en alle kleuren zijn bepaald.

Nu er wat meer te zien is, groeit ook het enthousiasme binnen onze gemeente. Het is geweldig als je hoort wie er straks mee wilt draaien. Bent u ook geïnteresseerd? Neem dan contact op met [email protected] of schiet haar even aan wanneer u haar ziet.

De koffie wordt door de kenners geproefd.

Dat er meer mensen enthousiast raken was ook te merken tijdens de pop-up avond van Fonds 1818 in Tripodia. Eerder heeft ‘De Blije Boon’ van hen een mooie donatie mogen ontvangen. Elisabeth mocht tijdens die avond in een interview wat vertellen over het aanvragen van zo’n subsidie. Het lijkt heel ingewikkeld, maar als u een goed project of buurtinitiatief heeft, is fonds 1818 zeker bereid om te helpen. En een buurtinitiatief kan zelfs 4 x per jaar worden ingediend.

Achter de schermen wordt er ook verder gewerkt. Zo is deblijeboon.nl geregistreerd, denken we na over de ‘presentie benadering’ en hopen we nog toestemming te krijgen voor een semipermanent terras. Ook is er een ophoging voor de deur aangevraagd, zodat minder validen makkelijk naar binnen kunnen.

Verder is er een bezoekje gebracht aan een micro branderij. (Zie foto) Er is gekozen voor koffie en (losse) the van Brandmeester’s. Een (h)eerlijke boon, variëteit, niet te ver weg, fair trade en biologisch beschikbaar. De ‘koffiekaart’ is in de maak, we hopen dat het u straks smaakt.