Ga naar de inhoud

‘Ervaren dat verdriet en liefde hand in hand gaan’

De donderdag voor het weekend van Opwekking hebben we mijn vriendin, onze zus, Wilma begraven. Een paar maanden daarvoor zei een stem tegen mij dat ik contact moest zoeken met Wilma. In ons 21 jaar durende vriendschap kwam het door omstandigheden weleens voor dat wij elkaar een poosje niet zagen. Die stem heb ik genegeerd en mijn geloof stond op een laag pitje. Na drie dagen lukte dat negeren niet meer, die stem bleef ik maar horen in mijn hoofd en daarom heb ik contact met Wilma gezocht.

Boos en teleurgesteld

Al zeer snel zagen wij elkaar regelmatig en hadden we de grootse plannen. Onder andere naar Opwekking gaan, zoals we al vaker hadden gedaan en dan ditmaal vier dagen kamperen op het veldje van onze Baptistengemeente. Toen duidelijk werd dat Wilma zou overlijden, zag ik dit plan niet meer zitten zonder haar. Ik was te verdrietig, heel boos en teleurgesteld. Juist Wilma vertelde mij in het ziekenhuis dat ik toch moest gaan, ook voor haar. Ik heb die stap genomen en ben vrijdag naar Biddinghuizen gereden.

Liefdevol ontvangen

De vlag van onze gemeente stond al te wapperen op het veldje en ik werd liefdevol ontvangen. Voor ik het wist, stond mijn tentje op het veld en was mijn luchtbed opgeblazen. Het was ook heel gezellig op ons kampeerveld. Er was altijd wel iemand die naar de dienst of een andere activiteit ging, een bakje thee had, een luisterend oor of een gekookt eitje voor bij mijn ontbijt. Ondanks mijn verdriet heb ik zoveel liefde van mijn broers en zussen mogen ontvangen, heb ik God heel dichtbij mogen ervaren en het gevoel gehad dat Wilma er ook was. Zeker toen we tijdens een dienst hetzelfde lied gingen zingen dat ik voor Wilma heb gezongen in het ziekenhuis, één dag voordat ze overleed. Het lied ‘Dan zweef ik op de wind, gedragen door Uw Geest en de kracht van Uw liefde’. Zo toepasselijk en zo ervaarde ik het ook. Gedragen door Gods Geest en Zijn liefde. 

Diep geraakt

Door op Opwekking te zijn geweest, heeft mijn geloof weer een boost gekregen en heb ik ervaren dat verdriet en liefde hand in hand gaan. Broers en zussen, dank jullie wel voor jullie liefde tijdens het weekend en bovenal dank ik God! Ik wil afsluiten met de dezelfde woorden als het thema van de conferentie: ‘Ik ben diep geraakt’!

– Miranda van Loon