Ga naar de inhoud

Huiskringen feestelijk van start (tips!)

  • Jaarthema

De Startweken in de Baptistengemeente zijn ook een mooi beginpunt voor de huiskringen om te beginnen. Na een vakantieperiode van twee en soms zelfs drie maanden gaan veel huiskringen weer van start. Dit is natuurlijk een prachtige gelegenheid om het een extra feestelijk tintje te geven.

Voorbeelden

Een paar creatieve ideetjes op een rij om het seizoen feestelijk te beginnen als huiskring:

BBQ-en

Misschien niet het meest creatieve idee, maar succes verzekerd. Regel ergens een bbq, laat iedereen wat meenemen aan lekker eten en zorg dat een deel daarvan ook gewoon op de bbq klaargemaakt kan worden. De vraag is even of het weer meewerkt, maar met een bbq heb je als kring een heerlijk ontspannen setting om elkaar (beter) te leren kennen.

Wandeling met koffie

Het is tussen de buien door heerlijk weer om te wandelen. Lekker over strand of door duin banjeren als kring. Een ding weet je zeker, je leert elkaar beter kennen door te gaan wandelen. En je verbrandt ook nog eens de nodige calorietjes. Tot slot kan je ergens nog een lekker bakje koffie gaan drinken met een lekkere appelpunt …

Spelavond

Ben je bij elke huiskringavond een vaste indeling gewend? Kies eens voor een spelavond. Je weet direct wie wel en niet tegen zijn verlies kan, wie stiekem vals speelt of wie over een bijzondere parate (Bijbel)kennis beschikt. Er zijn heel wat leuke spellen te bedenken. Maar de leukste is toch wel een Bijbelquiz… 😉

Lasergamen

Een heel inspirerend voorbeeld van een feestelijke huiskringopening is lasergamen in Tripodia. Huur een setje laserguns, zalencentrum Tripodia en je hebt waarschijnlijk de meest spannende huiskringavond van het seizoen al te pakken. Naderhand wat lekkers drinken aan de bar en je weet weer waarom een huiskring zo leuk kan zijn! We beseffen overigens dat dit niet voor elke kring een geschikte kringactiviteit is.

Natuurlijk zijn er nog veel meer activiteiten te bedenken en is dit maar een kleine greep van wat mogelijk is. Probeer met elkaar als kring wat leuks te bedenken. In de startweken in september zoeken we de verbinding als gemeente, maar ook in klein verband.

Nog niet aangesloten bij een huiskring?

Ben je nog geen deel van een kring? Meld je dan aan bij Linda den Hollander via [email protected]