Ga naar de inhoud

Jaap Ketelaar op voorgangersreis naar Israël

Dinsdag 30 mei vertrekt voorganger Jaap Ketelaar met een reis voor predikanten en voorgangers naar Israël. De reis duurt tien dagen en wordt georganiseerd door Christenen voor Israël. Aan het begin van de reis hoopt Jaap Ketelaar voorganger Ziv Gutmacher uit de Messiasbelijdende gemeente uit Israël te ontmoeten. De voorganger uit onze mogelijke partnergemeente zal op zondag 4 juni in onze gemeente spreken.

Hogedrukpan

Jaap: “Alhoewel ik zelf een aantal jaren geleden samen met Alexandra en een vriend het Beloofde Land heb bezocht, zag ik een buitenkans om hier nu (na Corona) aan deel te nemen. In dit soort reizen wordt je namelijk in een soort van hogedrukpan gegooid, waarbij je in korte tijd enorm veel ziet en indrukken opdoet, die je dan in je bediening weer kunt gebruiken.”

Studiedagen

Jaap Ketelaar is inmiddels vier jaar actief in onze gemeente en heeft contractueel recht op een aantal studiedagen per jaar. Die studiedagen kan hij nu mooi hiervoor gebruiken. Dit keer blijft Alexandra wel thuis. Jaap: “Met Alexandra heb ik wel mijn focus bepaald. Vooraf doe ik mijn huiswerk qua inlezen en dergelijke, maar als ik daar ben laat ik het op me afkomen. Ik wil ‘aan de voeten van Jezus zitten’, ga daar van genieten en ben benieuwd wat Hij mogelijk tot mij wil zeggen.” Jaap ziet uit naar de reis. Mocht je het leuk vinden om te weten hoe de trip er per dag uit ziet, kijk dan op de website van Christenen voor Israël.

Reisprogramma

Het reisgezelschap start in Samaria en overnacht bij het meer van Galilea. Op donderdag 1 juni hoopt Jaap Ketelaar voorganger Ziv Gutmacher van de Messiasbelijdende partnergemeente te ontmoeten. Op vrijdag 2 juni reist de groep door de Jordaanvallei naar Jeruzalem. Daar wordt de sabbat meegemaakt, de sabbatsmaaltijd gevierd en de volgende dag een synagogedienst bijgewoond. De oude stad van Jeruzalem wordt verkend met enkele typerende plekken zoals de graftuin, de Olijfberg en Gethsemané. Er staat ook nog een bezoek aan Yad Vashem op het programma, het nationale centrum voor de herdenking van de Shoah. Vanuit Jeruzalem gaat men door de heuvels van Juda naar het zuiden van Israël. Er wordt overnacht in een kibboets in de Negev-woestijn. En op de terugweg richting vliegveld wordt Sderot bezocht. Dit In Bat Ayin ontmoeten we rabbijn Natan Greenberg. Er wordt overnacht in kibboets Mashabei Sade in de Negevwoestijn. Op de terugweg op donderdag 8 juni wordt nog een stad bezocht dicht bij de grens met de Gazastrook. ’s Avonds vliegt men terug naar Nederland.