Ga naar de inhoud

‘Jezus ontmoeten’ in nieuwe seizoen

Het nieuwe jaarthema van dit seizoen 2022-2023 is ‘Jezus ontmoeten’. Van september 2022 tot en met juni 2023 staan ontmoetingen van Jezus met personen en doelgroepen centraal, elke maand een andere ontmoeting. We starten in september met het maandthema ‘Jezus ontmoet de Vader’.

‘Nederland Zendingsland’

Tegenwoordig leven we in ‘Nederland Zendingsland’. Er is veel veranderd in de wereld om ons heen en we merken het zelf van binnen ook. Van kerk als instituut naar kerk als beweging. Van top-down structuren die kunnen knellen, naar bottom-up met de mens voor ogen. Van programma’s naar relaties, van show naar echtheid, van succes naar authenticiteit. 

Navolgen van Jezus

We herkennen iets dergelijks als Jezus de godsdienstige context van Zijn tijd binnenstapt. Wie Hij is en wat Hij deed maakte nogal wat los en zette van alles op z’n kop. We willen ons daar dit seizoen op richten en er van leren in onze navolging van Hem. Als huiskringen willen we hier ook bij stil staan en daarom willen we jullie de volgende hulpvragen meegeven om samen over door te praten:“Wie is Jezus en hoe gaat Hij om met de personen of doelgroepen die Hij ontmoet? Wat gebeurt er: wat zie, hoor, proef, voel je? Wat doet en zegt Hij en wat kunnen wij, als Zijn leerlingen, daarvan leren? Hoe kunnen wij Hem hier als voorbeeld in volgen?”