Meteen naar de inhoud

Buurtkoffiehuis bij Tripodia heeft een naam!

Het buurtkoffiehuis dat gerealiseerd wordt in de Bomschuitzaal heeft een naam! Er waren heel wat inzendingen van gemeenteleden binnen gekomen, maar uiteindelijk is gekozen voor de naam ‘Buurtkoffiehuis de Blije Boon‘. Elisabeth van Delft: “We wilden een naam die laagdrempelig en uitnodigend is voor de wijk, maar waar toch een diepere betekenis in zit. Met deze naam is dat zo!”

De lijst van namen was behoorlijk lang geworden. Verschillende gemeenteleden hadden namen ingeleverd en ook de werkgroep bleef discussiëren wat nu de meest geschikte naam zou moeten zijn. Er moest iets in van koffie, maar ook van de missie. Elisabeth: “Uiteindelijk zat dat toch in deze naam. Door een uitnodigende plek in de wijk te zijn, kunnen we iets laten zien van de blijde boodschap die we uit mogen dragen. Dat gebeurt hier vooral door er gewoon voor mensen te zijn. En dat kan resulteren in een glimlach op het gezicht.”

Een schets van hoe de bar er uit komt te zien en de kleuren die gebruikt gaan worden.

Vormgever Maarten Kuijt is direct aan de slag gegaan met een logo. Maarten: “Je ziet een koffieboon in het midden, met tegelijkertijd een dampend kopje koffie. En als je goed kijkt zie daarin ook weer een blij gezichtje!” Behalve het logo zijn er ook schetsen gemaakt hoe de rest er uit moet komen te zien. Een blikvanger is een bar. Elisabeth: “We zijn nog hard op zoek naar een timmerman (uit de gemeente) die graag wil helpen om hier iets moois van te maken! Er moet nog best wel veel gebeuren, maar uiteindelijk hopen we op 1 september 2021 toch echt open te kunnen voor mensen in de wijk.”

Ben je timmerman of wil je je op een andere manier inzetten voor Koffiecafé ‘De Blije Boon’? Neem dan contact op met [email protected].