Ga naar de inhoud

Oergezellige pubquiz met overtuigende winnaar (Fotoserie)

Vrijdagavond 12 april vormde Tripodia het decor van een oergezellige pubquiz. In de zaal zaten maar liefst vijfentwintig teams die bloedfanatiek meestreden voor de winst. Met vragen over allerlei uiteenlopende onderwerpen werden de teams getest op hun kennis. In het vooruitzicht was de eeuwige roem en een aantal mooie cadeaubonnen voor de Top 3.

Categorien

De pubquiz begon om 19.30 uur en bestond uit zeven categorieën met elk tien vragen: Algemeen, Actualiteit, Sport, Bijbel, Muziek, Baptisten en Puzzelen. Elk team had de mogelijkheid om bij een van de zeven categorieën de joker in te zetten. Dat zou betekenen dat het puntenaantal bij een goed antwoord in die categorie verdubbeld zou worden. Quizmasters van de avond waren Hans de Heer en Michael Potters die voor de nodige hilariteit zorgden tussen de vragen door.

Team Geel stond halverwege nog bovenaan in de tussenstand.

Hapjes en drankjes

Er was een behoorlijke organisatie nodig om de pubquiz in goede banen te leiden. Elk team werd tijdens de quiz op haar wenken bediend met drankjes en hapjes die door vrijwilligers binnengebracht werden. Op het achterdek zat een vierkoppige jury na elke ronde de puntentelling bij te houden. Tussendoor werd een enkele keer de tussenstand vermeld. Team Geel ging lang aan kop, maar had in het begin van de avond bij de categorie Bijbel al de joker ingezet.

Categorien

Met de laatste categorie Baptisten sloeg team Vianen toe met de inzet van de joker. Vragen als: Hoe oud is het oudste gemeentelid en hoe heet deze persoon? (extra bonuspunten voor de naam) Wat was de volledige naam van de gemeente bij oprichting in 1984? Hoeveel leden telt de gemeente? Waar kwam men voor het eerst samen? Team Vianen zorgde met de laatste categorie voor een beslissend verschil van 14 punten met nummer twee (Team Geel) en eindigde met een totaal van 78 punten op de eerste plaats. Team Marco Zuijderduijn werd uiteindelijk derde.

Team Koster eindigde stijf onderaan, maar kreeg toch nog een troostprijs.

Top-3

De Top-3 werd het podium opgeroepen en kreeg uit handen van de organisatie fraaie cadeaubonnen overhandigd. Winkeliers van de Hoornespassage hadden ruimhartig cadeaubonnen gesponsord. Ook het team (Koster/Van Beelen) wat als laatste was geëindigd kreeg nog een prijs. Al met al was het een zeer geslaagde avond met complimenten voor de organisatie. Het vraagt om meer. Wanneer is de volgende pubquiz?