Ga naar de inhoud

Online Alpha Cursus van start eind januari 2024

Op dinsdag 30 januari is de eerste van acht avonden van de online Alpha Cursus. De bekende cursus over het christelijk geloof wordt sinds een aantal jaar ook online in de gemeente aangeboden. Nog steeds blijkt de online variant een uitkomst voor mensen die liever vanuit huis de cursus willen volgen.

Onderwerpen

De online Alpha Cursus behandelt dezelfde onderwerpen als de gewone Alpha Cursus. In een online meeting wordt met deelnemers gesproken over thema’s als Is er meer? Wie is Jezus? Waarom stierf Jezus aan het kruis? Bidden, De Heilige Geest, Bijbellezen en De Kerk. De cursusavonden zijn interactief en duren van 20.15 uur tot 21.30 uur. Er is ook nog een online weekend ingepland. 

Arenda

Arenda (36) is een alleenstaande moeder van drie kinderen en heeft in 2023 een online Alpha Cursus gevolgd. Voor haar was de online variant een uitkomst. “Voor mij is de Alpha Cursus het begin van een zoektocht geweest. De Alpha Cursus heb ik als een goede opstap ervaren om meer te weten te komen over het geloof en daarna met de groep de onderwerpen na te bespreken. Dit gaf stof om over na te denken en heeft mijn geloof aangewakkerd.”

Voor de exacte data en meer informatie ga naar www.baptistenkatwijk.nl/alpha