Ga naar de inhoud

Onvergetelijke startzondag in droog Tripodia

“Weer of geen weer, prijs de Heer!” Zo begon Bart de Mooij om 10.00 uur voor een volle zaal in Tripodia. Een paar uur eerder werd alsnog de knoop doorgehakt om de Startzondag in Tripodia te houden in plaats van op de Goerie. Het werd een fantastisch feest waar ook na de dienst een groot deel van de gemeente bij aanwezig was. 

In alle vroegte werd Tripodia door een team van vrijwilligers klaargestoomd voor de dienst en de aansluitende festiviteiten. Omdat de dienst nu in Tripodia werd gehouden, kon men thuis ook nog via de livestream meekijken. Met elkaar werd er gezongen en God aanbeden. 

40 jaar

De Startzondag van 2023 is extra bijzonder omdat we met elkaar dit seizoen stilstaan bij het 40-jarig bestaan van de Baptistengemeente. Het jaarthema is ‘Kom opnieuw’ en verwijst naar de trouw van God in de afgelopen veertig jaar. Zoals voorganger Jaap Ketelaar in zijn preek ook aanhaalde, is God in de hoogte- en dieptepunten altijd het anker was en dat Hij de reden is dat we dit jubileum kunnen vieren. Jaap preekte naar aanleiding van Psalm 25:8-14. 

Springkussen

Na de dienst werd de grote zaal razendsnel omgebouwd. Kinderen konden vervolgens zich uitleven op een groot springkussen en waren er allerlei oud-hollandse spelletjes die gespeeld konden worden. Moeder Christine Guijt liet naderhand weten: “Volgens onze kinderen was het de mooiste dag van hun leven in de kerk! Bedankt voor deze startzondag!” Ook andere positieve reacties volgden in de BAPP (app van de gemeente). Michel van der Bent opperde om elke week een springkussen neer te zetten.

BBQ

Bijna driehonderd mensen bleven naderhand nog voor de BBQ. Op een aantal rijen tafels kon men opscheppen van patatjes en heerlijke zelfgemaakte salades. Buiten was een aantal mannen honderden satéstokjes en hamburgers aan het bakken. Er was meer dan genoeg en zelfs in de rij staan is niet erg als je ondertussen lekker kan kletsen met andere gemeenteleden. En dat werd volop gedaan! 

Huiskring

Ruben Guijt: “Wat een toffe startzondag hebben we met elkaar mogen beleven! Organiserende en uitvoerende huiskring grandioos, enorm waardevol dat dit mogelijk is gemaakt.” Rond 15.30 uur was alles door de vrijwilligers weer keurig opgeruimd of als er niets gebeurd was. Wat een geweldige mooie start van het nieuwe seizoen.

Dienst terugkijken?