Ga naar de inhoud

Alpha Cursus (ook online) weer van start

‘Waarom ben ik hier op aarde? Waar leef ik voor? Is er leven na de dood? Voor mensen die nadenken over levensvragen organiseert Baptistengemeente Katwijk in Tripodia een Alpha Cursus. De eerste avond gaat van start op zondag 27 augustus om 17.00 uur. Daarnaast wordt er ook nog een online Alpha cursus aangeboden. Deze cursus vindt plaats op de woensdagavonden waarvan de eerste avond is op woensdag 20 september. Beide cursussen zijn gratis.

Laagdrempelig

De Alpha Cursus is een laagdrempelige kennismaking met het Christelijk geloof. In een ontspannen sfeer, die begint met gezellig samen eten, wordt in een aantal weken diverse onderwerpen met elkaar besproken in kleine groepen. Ontmoeten, vragen en ontdekken. Dat doe je eigenlijk op een Alpha cursus. Tijdens interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus bestaat uit totaal elf zondagavonden van 17.00 tot 20.30 uur en een weekend. 

Online variant

Naast de Alpha Cursus die in Tripodia wordt aangeboden, is er ook een online Alpha Cursus. De online-variant is geschikt voor mensen die niet makkelijk ’s avonds weg kunnen of liever eerst vanuit hun vertrouwde omgeving het geloof willen ontdekken. Daarnaast vindt deze cursus wekelijks plaats op de woensdagavond van 20.15 uur tot 21.30 uur. Via een zoomlink loggen de deelnemers in en worden dezelfde onderwerpen besproken als bij de gewone Alpha Cursus.

Deelnemer

Afgelopen seizoen werden zowel de gewone als de online Alpha Cursus goed bezocht en leverde dat heel wat mooie verhalen op van de deelnemers. Bernadet van Veldhuizen is oud-deelnemer en inmiddels ook medewerker bij de Alpha Cursus: “Vanuit een atheïstische achtergrond heb ik het overal gezocht, maar niks vulde mijn hart. Ik kwam in februari bij de Alpha Cursus terecht. Toen ik op de eerste avond andere getuigenissen hoorde was dat zo overtuigend dat ik direct die avond heb gebeden en mijn hart aan de Here Jezus heb gegeven. Mijn hart is vervuld! Het is de beste keus ooit geweest.” 

Aanmelden

Op de website baptistenkatwijk.nl/alpha staan alle data vermeld van de Alpha Cursus en kan je je ook gratis aanmelden voor de Alpha Cursus op zondagavond of de online variant op woensdagavond.