Ga naar de inhoud

Bijzonder jubileum voor jeugdwerker Helena

Het is deze maand precies 12,5 jaar geleden dat Helena Katerberg (35) in dienst kwam als jeugdwerker van de Baptistengemeente Katwijk. Best bijzonder volgens Helena: “De meeste jongerenwerkers zijn gemiddeld niet langer dan twee jaar verbonden aan eenzelfde gemeente.” Hiermee is Helena de langstzittende medewerker van de gemeente. 

Hillsong

Na haar studie bij Hillsong College in Australië kwam Helena terug naar Nederland. Daar bleek de Baptistengemeente dringend op zoek te zijn naar een jeugdwerker. Er waren al wat vacatures geplaatst, zelfs in het programmablad Visie van de EO. Maar de reacties vielen tegen. Nu was het destijds nog een relatief kleine aanstelling wat maakt dat het voor veel jongerenwerkers ook nodig is om daarnaast nog een andere baan bij te nemen. 

Fundament

Maar in Katwijk was de urgentie hoog en Helena kwam in dienst. Inmiddels werkt ze zo’n 3,5 dag in de week voor de gemeente, is inmiddels getrouwd met muzikant en ondernemer Robbert Katerberg en samen hebben ze twee dochters van 2 en 0 jaar. Het gezin is vorig jaar verhuisd van Rijnsburg naar Rijsenhout, maar Helena en Robbert hebben bewust gekozen om zich samen in de Baptistengemeente Katwijk in te blijven zetten. Helena: “Mooi dat ik hier het fundament heb mogen leggen van het jeugdwerk en om te zien dat een nieuwe generatie dat oppakt.”

Respect

Op het jeugdkamp kreeg Helena al uit handen van Marcus Potters de felicitaties en een bloemetje overhandigd. Maar tijdens de vergadering van het Dagelijks bestuur met de stafleden en clusterhoofden werd er ook nog even stilgestaan bij het heuglijke feit. Jaap Ketelaar sprak Helena nog even toe. “Respect! Wat jij allemaal meegemaakt hebt en de fase waarin we zijn gekomen, de dingen die gebeurd zijn. Echt fijn om nu op dit punt te zijn!” Niet alleen het leidersgezelschap genoot nog van een heerlijk gebakje, afgelopen zondag heeft Helena ook in de gemeente nog getrakteerd. Dankjewel Helena voor je inzet voor de jeugd!

Ook voor de rest van de staf, clusterhoofden en het dagelijks bestuur had Helena een traktatie in petto.