Ga naar de inhoud

Burgemeester opent jubileumweek Baptisten

De Baptistengemeente Katwijk bestaat deze maand 40 jaar en dat wordt uitbundig gevierd tijdens een jubileumweek. De start van deze week is op zaterdagmiddag 6 april in Tripodia tijdens een receptie met genodigden. Burgemeester Cornelis Visser zal dan uit handen van voorzitter Gert-Jan van Delft het eerste exemplaar van een jubileumglossy ontvangen. 

Genodigden

De receptie met genodigden uit de politiek, de kerken en het maatschappelijk veld, begint om 15.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Voorganger Jaap Ketelaar: “We vieren veertig jaar en zijn dankbaar en hoopvol door alle positieve ontwikkelingen die we meemaken. Onlangs werden er nog 19 jongeren gedoopt in de leeftijd van 13 tot 19 jaar. Maar we willen ook eerlijk zijn, er zijn ook moeilijke tijden geweest. Onze ervaring: al die tijd is God trouw gebleven en van die trouw moeten we het de komende jaren ook hebben. Aan Hem de eer!”

Monument

Veertig jaar Baptistengemeente Katwijk is opgeschreven in een glossy met de toepasselijke titel ‘Glorie’. Jaap Ketelaar: “Het is een monument geworden van alles wat we als gemeente hebben meegemaakt en nog steeds meemaken. In alles verdient God alle glorie!” In het blad staan interviews met gemeenteleden, de burgemeester, oud-voorgangers en komen ook de partners in de wijk aan het woord. 

Activiteiten

Tijdens de jubileumweek, die duurt van zaterdag 6 april tot en met zondag 14 april, zijn elke dag activiteiten voor jong en oud. Jaap Ketelaar: “De activiteiten zijn gericht op God, elkaar en de wijk.” Er zijn concerten, een zaalvoetbaltoernooi, een pubquiz, lasergamen en Expeditie Robinson, duinwandelingen, braderie, talentenavond en een creatieve kindermiddag. Buurtkoffiehuis De Blije Boon is (met uitzondering van zondag) elke dag geopend. Voor een overzicht van alle activiteiten wordt verwezen naar de website van de baptistengemeente.