Meteen naar de inhoud

ChristenUnie Katwijk op werkbezoek in Tripodia

Afgelopen vrijdag kwam een aantal fractieleden van de ChristenUnie op bezoek bij de Baptistengemeente. Het koffiecafé ‘De Blije Boon’ is officieel nog niet in bedrijf maar is wel een mooie plek om deze gasten te ontvangen. Het werd een bijzondere avond.

Mart Peeman heet de lokale politici van harte welkom. Ook wethouder Gerard Mostert, tevens lijsttrekker, is van de partij. Iedereen stelt zichzelf even voor. Vanuit de Baptistengemeente zijn ook Elisabeth van Delft (initiatiefnemer Blije Boon) en Jaap Ketelaar aanwezig. Elisabeth vertelt vanuit haar hart waarom het idee voor de Blije Boon ontstond en hoe dat uiteindelijk gestalte kreeg. 

Naast lijsttrekker Gerard Mostert is ook Jan-Willem van der Vijver (#2), Robert Haasnoot (#6), Erwin Barendregt (#9), Ton de Vries (#11) en afdelingsvoorzitter Jaap Oudes van de ChristenUnie Katwijk vertegenwoordig. Ze mogen de ‘eerste gasten’ zijn in ‘De Blije Boon’ voor een heerlijk kopje koffie. ‘De Blije Boon’ is een buurtkoffiehuis in wording en zo goed als klaar.

Er werd met elkaar gesproken over de stand van zaken van de Baptistengemeente, de huisvesting en vooral ook de (toekomst)plannen. We hebben ook elkaars visie gedeeld voor de wijk en onze dorpen Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Verder is gesproken over de Hoornes en ‘Hoornes samen in beweging’ waar Gerard als wethouder verantwoordelijk voor is en hart voor heeft en waar Mart Peeman en Jaap Ketelaar ook aan verbonden zijn. Met verschillende betrokken partijen recht doen aan de wijk Hoornes werkt verbindend. 

De fractieleden worden uitgenodigd voor een rondleiding door Tripodia. Voor sommigen is dit de eerste kennismaking met het zalencentrum. Met enige trots weet Mart te vertellen dat, behalve de grote zaal, alle overige zalen verwarmd worden middels een warmtepomp. In de grote zaal is de ventilatie vernieuwd en de foyer, de bar, de gangen en een aantal zalen hebben al een facelift gekregen volgens de nieuwe huisstijl. 

Het werkbezoek wordt afgesloten door gebed en de zegen die we aan de ChristenUnie mogen meegeven. De bezoekers zijn onder de indruk. Op hun Facebook-post over het bezoek aan Baptistengemeente Katwijk verwoordt ChristenUnie Katwijk het als volgt: “Het is mooi om te zien dat we vanuit een andere maatschappelijke positie werken aan hetzelfde Doel, namelijk Gods Koninkrijk.”