Ga naar de inhoud

Dankbare ouderen in het zonnetje gezet tijdens Ouderenspecial

Vrijdagochtend 23 september 2022 kwamen ruim 40 senioren naar de Ouderenspecial in Tripodia. Deze bijzondere bijeenkomst maakte deel uit van de startweken en was voor de ouderen georganiseerd. De zaal was feestelijk ingericht en er stonden heel wat verrassingen op het programma. 

Seniorenweekend

Een van de dames van de organisatie was Anne Snoek. Ze heette om 10.00 uur de aanwezigen welkom. “Het begon eigenlijk met een idee om een weekend te organiseren, maar dat bleek toch niet echt realistisch”, vertelde ze later glimlachend. Daarom werd het een feestelijke ochtend die begon met koffie en een heerlijke taart die verzorgd was door Rosalie de Haas. 

Psalm 80

Cocky Ellen en Hanneke van der Boon begeleidden op gitaar de samenzang. Liederen als ‘K ben een koninklijk kind’, ‘Welk een vriend is onze Jezus’ en ‘Er komen stromen van zegen’ werden vol overtuiging meegezongen. Jack Nugter, regelmatig spreker bij de seniorenochtend, sprak over Psalm 80. Hoe moeilijk het soms ook kan zijn, we mogen uitzien naar Gods licht en daarom Hem zoeken in het dagelijks leven en daaruit leven. 

Pubquiz

Naast het serieuze element werd er ook gelachen tijdens de Pubquiz. De aanwezigen werden getest op hun kennis van bepaalde plekjes in Katwijk en van het Kattuks dialect. Langs de wanden hingen ingestuurde foto’s van iedere bezoeker in zijn of haar vroege jaren. Iedereen mocht daar de juiste persoon bij zien te vinden. Broeder Ruud Potters bleek veertien foto’s goed te hebben geraden. Dat was het hoogste aantal en hij won daarmee een flesje advocaat.

Versgebakken vis

Om half 1 werd iedereen nog getrakteerd op versgebakken vis en een puntzak met patat. Buiten bij Tripodia stond de viskar van ’s Heerenloo waar de vis en de patat gebakken werd. Zuster Dina Star kreeg nog een bos bloemen overhandigd vanwege haar jarenlange inzet voor de seniorenochtend en zuster Nel van der Plas-Soeverijn maakte gelijk gebruik van de gelegenheid om de organisatie te bedanken. 

Samen kerk zijn

Jaap Ketelaar die ook aanwezig was, maar zelf eigenlijk nog net te jong om bij de doelgroep te horen, was heel enthousiast. “Dit is een mooi voorbeeld van samen kerk zijn. Gaaf om te zien hoe een jongere generatie de oudere generatie dient.” Die dankbaarheid was zeker te merken bij de aanwezigen. Verschillende ouderen kwamen nog even speciaal bedanken voor de mooie ochtend. Bert Mourits (75), voor het eerst aanwezig, was zo enthousiast dat hij besloot om de volgende keer ook bij de seniorenochtend aanwezig te zijn. Dat belooft wat voor het nieuwe seizoen.