Ga naar de inhoud

De Blije Boon present tijdens regenachtig ‘Doe Mee Festival’

Op zaterdag 17 september 2022 was op het marktplein het ‘Doe Mee Festival’. Het is de start van de ‘Doe Mee Weken’, een initiatief van Welzijnskwartier en verschillende lokale partners, waaronder De Blije Boon. De bedoeling van de ‘Doe Mee Weken’ is om weer in beweging te komen, anderen te ontmoeten en nieuwe dingen te ontdekken. Buurtkoffiehuis De Blije Boon was met haar vrijwilligers ook op het marktplein aanwezig met een stand.

Stress

Elisabeth van Delft had de nodige voorbereidingen getroffen, maar de start verliep niet zoals ze gehoopt had. “De eerste anderhalf uur zat het niet mee. We hadden problemen met de stroomvoorziening. De haspel was kapot en de stoppen bij het zwembad sloegen er telkens uit.” Het zorgde voor enige stress. Het weer en wat luidruchtige andere standhouders werkten ook niet mee. “Maar er waren toppers van vrijwilligers. En op een gegeven moment ging de zon schijnen en hadden we koffie!” De stand was gezellig ingericht met informatie over het buurtkoffiehuis en de verschillende koffies.

Gemoedelijk

Het weer maakte dat de opkomst niet bijzonder hoog was, maar de sfeer was heel gemoedelijk. De vrijwilligers van de Blije Boon hadden vooraf zakjes samengesteld met ‘blije boontjes’ met een visitekaartje. “We hebben een rondje langs de andere standhouders gelopen om koffie langs te brengen en ze een aardigheidje te geven. We hebben leuke gesprekjes gehad, het was gezellig.” Buurtkoffiehuis De Blije Boon heeft aan haar naamsbekendheid gewerkt, maar wat Elisabeth betreft staat ze toch het liefste achter de bar in De Blije Boon klanten te ontvangen. Dat kan vanaf maandag weer.