Ga naar de inhoud

‘De Here God heeft mij zo creatief gemaakt’

Levi (6) is de oudste zoon van Henk en Neline Imthorn. In het kader van het maandthema ‘Jezus ontmoet kinderen’ is Corné bij Levi op de hoogslaper gekropen om saampjes over de Here Jezus te praten. Dat levert een verrassend gesprek op met deze kleine krullenbol.

De slaapkamer van Levi staat vol met planten, er hangen lampjes aan de muur en Levi is gek van Mario. Hij heeft er een deken van en in een playmobielkasteel staan geen playmobielridders, maar Mariofiguurtjes. Op de grond staan nog wat dino’s waar Levi ook gek van is. Een echte gezellige jongenskamer dus.

Drie-eenheid

Levi komt regelmatig naar de kerk. “Ik ga naar de kerk om over de Here God te praten. Als de juffrouw vragen stelt, dan vertel ik over de Here God.” Levi gaat zijn vader al achterna als het gaat om bijbelkennis. “Ik heb al zoveel uit de bijbel gelezen, maar de bijbel is nooit klaar!” Zo weet Levi te vertellen dat God uit drie personen bestaat. Een voor een noemt hij op: “De Heilige Geest, onze Vader en de Here Jezus!”

Creatief

Het maandthema van juni is ‘Jezus ontmoet kinderen’. Levi weet niet precies hoe het verhaal heet, maar hij weet wel hoe het gaat. En dus begint hij uitgebreid te vertellen over het verhaal dat Jezus de kinderen zegent. (Lucas 18:15-17) Wat vindt Levi zo mooi aan de Here Jezus vraagt Corné. “Nou, Hij heeft mij zo creatief gemaakt!” Levi knutselt van alles en was ook die middag nog druk bezig met iets wat volgens hem heel moeilijk was.

Vervelend

Levi vertelt dat hij overdag met de Here Jezus praat om hem te helpen ‘goed te gaan’. “Ik doe wel foute dingen, maar dat ik minder verkeerde dingen doe. Ik doe wel eens vervelend tegen mensen”, moet Levi bekennen. Ook luistert hij niet altijd naar papa en mama. Gelukkig weet de kleine man waarom Jezus naar deze aarde kwam. “Om voor onze zonden te sterven!”

Levi heeft ook nog een wijze zelfbedachte les voor de kijkers. Wil je het hele verhaal nog even terugzien. Bekijk dan het filmpje!