Ga naar de inhoud

Israëlavond in bruidssfeer met ds. Ten Voorde & Mission Grace

Zondag 26 maart organiseert Baptistengemeente Katwijk een Israëlavond in Tripodia in bruidssfeer. Het thema is namelijk “Uitzien naar de Bruiloft”. Ds. Wim ten Voorde komt voor de tweede keer spreken en de band Mission Grace verzorgt de samenzang en zal ook enkele eigen Israëlische liederen laten horen.  

Kana

Het is de tweede avond van een reeks waar ds. Ten Voorde zal spreken dit seizoen. Op 19 februari ging Ten Voorde in op de liefde naar het Joodse Volk en Israël, met daarbij verwijzend naar het Bijbelverhaal van de bruiloft in Kana. Tijdens deze tweede avond op zondag 26 maart zal ds. Ten Voorde ingaan op de diepere betekenis van de bruiloft te Kana.  Het eerste wonder van de Here Jezus was op een bruiloft. Waarom gebruikte Hij eigenlijk de rituele reinigingsvaten om water in wijn te veranderen? Waarom stonden deze vaten droog en waren dus niet gebruikt? Ben je nieuwsgierig naar dit thema? Kom om je samen met ons te verdiepen in dit verhaal en verlangend uit te zien naar de komst van Jezus de Bruidegom. 

Partnergemeente

Baptistengemeente Katwijk kiest ervoor om structureel aandacht te geven aan het volk Israël. Voorganger Jaap Ketelaar: “Inmiddels wordt voor de derde keer een serie Israël-avonden georganiseerd. Dat betekent dat we zo’n vier avonden in een seizoen organiseren waarin verschillende sprekers vanuit hun hart vertellen over hun betrokkenheid bij Gods volk. Zonder al te veel voorkennis moet je betrokken kunnen zijn of raken bij het onderwerp. Daarnaast zijn we bezig met een onderwijsprogramma waarin we op onderdelen een verdiepingsslag kunnen maken.” De Baptistengemeente hoopt daarnaast ook een partnerschap aan te kunnen gaan met een Messias-belijdende gemeente in Israël om op die manier de verbinding te zoeken. Twee gemeenteleden zijn net terug van een bezoek deze maand bij een gemeente in Israël om kennis met elkaar te maken.

Iedereen is van harte welkom! De Israëlavond begint om 19.00 uur en is rond 20.30 uur afgelopen. Er is een collecte voor de onkosten. Na afloop zijn er nog verschillende Israëlische hapjes en drankjes.