Ga naar de inhoud

Een “Last Minute” optreden om niet te vergeten

Het was even spannend toen Klezmer-band Nigun wegens ziekte moest afzeggen voor de jubileumweek. Wat nu? Maar drie weken geleden kwam er letterlijk een Lastminute-oplossing. Bluegrass band “Last Minute” liet weten dat zij beschikbaar was! Alle eer aan de Heer en Zijn plan! Last Minute bestaat uit de broers Asaf en David Keijzer en Edwin Koning en speelt al meer dan dertig jaar bluegrass countrymuziek voor de Heer. En wat bleek? Zij hadden ook een Israëlisch repertoire! 

Sfeervol

Iedereen die erbij was op de avond van 10 april was het erover eens; het kon niet beter! De zaal was getransformeerd in een sfeervolle ‘club’, met kleurrijke tafelkleedjes, bloemen en sfeerlampjes. Voorafgaand kregen de bijna 150 bezoekers koffie, thee en een rijke keuze aan zelfgemaakte zoetigheden. Bij binnenkomst bood Wim Hoogerdijk ook een glaasje druivensap aan, die meegenomen mocht worden naar de tafeltjes.

Humor

Met humor en vrijmoedigheid hadden de muzikanten binnen de kortste keren het publiek op hun hand. De liederen varieerden van feestelijk, tot diepgaand en eerbieding, en het publiek werd goed betrokken. De humor waarmee ze dat deden werd bijzonder gewaardeerd. Op verzoek van Jaap Ketelaar werd er ook een typisch bluegrass nummer ingezet, wat ervoor zorgde dat de voetjes van de vloer gingen! Toen als klap op de vuurpijl geluidstechnicus Nicolette Corsel nog een nummer meespeelde op Asaf’s viool, was het feest compleet.

Huiskring

De enthousiaste huiskring van Leonne van der Vijver-Durieux zorgde voor een vlekkeloos verloop van de avond, en serveerde heerlijke hapjes en een drankje in de pauze. Tegen het einde werd de muziekgroep bedankt met mooie bossen witte en blauwe bloemen, en sprak Jack Meima een dankgebed uit. De avond werd afgesloten met een slotlied en vele gelukkige gezichten.