Ga naar de inhoud

Ervaringen met elkaar delen tijdens Opwekking 2024

Opwekking 2024 in Biddinghuizen was een feest. Met maar liefst 130 gemeenteleden op veld B was het een weekend om niet te vergeten. We geven je graag een indruk van het campingleven op een pinksterconferentie.

Kwartiermakers

Op do. 16 mei vertrok er een groep van zo’n 35 kwartiermakers naar Biddinghuizen. Wederom onder de bezielende leiding van Henk van Vliet, en met hulp van jong en oud werden er alvast 20 tenten opgezet voor de rest van de groep die vrijdag zou arriveren. Zoals elk jaar werden ook dit jaar weer de (beach)vlaggen gehesen zodat het goed zichtbaar was waar de Bappies uit Katwijk stonden. Donkere wolken hingen dreigend in de lucht en rond 19.30 barstte het dan ook los. Dit was een goed moment om met elkaar te schuilen in de partytent en te eten met elkaar. Traditiegetrouw mocht het “broodje bal” niet ontbreken en daarnaast was er ook tomatensoep (met ballen).

Dagopening

Vrijdag arriveerde de rest van de groep, die bestond uit 130 enthousiaste kampeerders. Net als vorig jaar verzorgde Gert-Jan, onder muzikale begeleiding van Bart de Mooij, de dagopening. Om 7.30 verzamelen in de partytent, sommige nog in pyjama, en God groot maken door aanbidding. Kritische noot: de jongeren waren niet echt te spreken over het tijdstip (zij lagen nog op 1 oor) en over de zangkwaliteit (zware ochtendstemmen) 🙂

Zwembad

We zijn het weekend op meerdere wijzen gezegend: onder andere door het weer, wat was het genieten met elkaar in de zon. Dit jaar hadden we zelfs een heus zwembad op ons veld! Nog een fijne bijkomstigheid was dat we dit jaar op veld B naast het hoofdterrein stonden in plaats van veld F vorig jaar. Dit scheelde zo’n 25 min. lopen (en kramp in de kuiten van de brug). Overdag ging iedereen zijn eigen gang. Er was een groot aanbod aan seminars en diensten. De kinderen gingen naar het Kinderplein, de tieners naar Teenzone en ook onze jongeren hadden hun eigen terrein waar gave dingen gebeurden. Toch wel het hoogtepunt ieder jaar is de sing-in. Met zijn allen en nog zo’n 60.000 andere bezoekers (!) God prijzen in de buitenlucht blijft een bijzondere ervaring.

Ervaringen

Het mooie van met elkaar naar Opwekking is, is dat je al je ervaringen kan delen met elkaar. Er zijn mooie gesprekken gevoerd en er is gebeden voor elkaar. En we konden elkaar ook praktisch helpen. Zo waren er namelijk mensen die hun luchtbed en zelfs hun tent vergeten waren. Of de tent was niet goed hadden afgesloten waardoor deze vol was gelopen met water. Resultaat: luchtbedden en slaapzakken kledder nat. Anderen hadden alleen bolletjes en een pot pindakaas zij zich. Er was zelfs een stel wat maandag was overbleven met caravan, maar zonder auto. Hoe dat is afgelopen?

Al met al mogen we terugkijken op een fantastische tijd met elkaar. Wil je nu volgend jaar ook mee let dan even op; dan vindt Opwekking plaats in het Hemelvaartsweekend van 29 mei t/m 1 juni 2025.