Ga naar de inhoud

‘Geweldig 18+ Weekend om nooit te vergeten!’

Afgelopen maand zijn er ongeveer 50 jongeren meegegaan op het 18+ weekend van de Baptistengemeente Katwijk. Het thema van dit weekend was “Who you say I am”. Op vrijdag 19 april vertrokken zij met auto’s volgeladen richting Elsendorp in Brabant. Het werd een weekend om niet snel te vergeten.

Joop Gottmers

Het keukenteam was ‘s ochtends vroeg al vertrokken, zodat er alvast een heerlijk bordje nasi klaar stond bij aankomst. Vervolgens was het tijd voor de eerste dienst van het weekend. Joop Gottmers, ex-drugscrimineel, deed zijn getuigenis. Na dit interessante verhaal was het tijd voor een pubquiz. Met maar liefst zeven fanatieke teams werd er gestreden voor de eerste plek. Het was een mooie, inspirerende en vooral gezellige eerste avond.

Vrucht van de Heilige Geest

Op zaterdag was er voor de vroege vogels een ‘early bird’ wandeling. Bij terugkomst stond er een heerlijk ontbijtbuffetje klaar, waarna vervolgens de eerste stille tijd werd gehouden. In kleinere groepen gingen de jongeren dieper in op de Vrucht van de Heilige Geest. Hieruit kwamen zulke mooie en bemoedigende gesprekken voort. Na wat vrije tijd en een lunch, werden er ‘s middags verschillende workshops gegeven. Boksen, kaarsen-verven, Happy Stones schilderen, toetjes maken, houthakken en een bijbelstudie; genoeg keuze dus. ‘s Avonds was er een aanbiddingsdienst geleid door de jeugdband van de Baptisten. Tijdens deze gave dienst werd God groot gemaakt, hebben de jongeren elkaar kunnen bemoedigen door gebed en werd er uiteindelijk ook nog eens gedanst. Later kwam iedereen weer bij elkaar bij het kampvuur.

Identiteit in Christus

Toen stond alweer de laatste dag op het programma. Michael de Jong ging deze ochtend met de jongeren voor. Hij vertelde over zijn identiteit in Christus, wat goed aansloot bij het thema van dit weekend: “Who you say I am”. Vervolgens werd er na deze mooie dienst verder ingegaan op de identiteit in Christus tijdens de stille tijd. Hierna werd er wederom heerlijk geluncht en was het tijd voor sport en spel. Met alle jongeren werd er levend Catan gespeeld. Het buitenterrein leek net een echte handelsplaats waar veel werd onderhandeld. Na deze actieve middag was het dan echt tijd om de koffers in te pakken. Na de nodige corvée werd dit geweldige weekend afgesloten met gebed. Het was een weekend om nooit te vergeten.

Bekijk hieronder de fotoserie!