Ga naar de inhoud

Verduurzaming Tripodia in volle gang

Verduurzaming is een belangrijk punt van aandacht, omdat we als stichting ook duurzaam willen zijn. Aan de andere kant liggen er ook harde eisen om te verduurzamen als bedrijf. Dus de vaart moet er ingehouden worden. De oplettende bezoeker heeft misschien gemerkt dat er ondertussen al het een en ander opgepakt wordt aan het gebouw.

Dakbedekking en zonnepanelen

Het hoge dak is momenteel in renovatie. De bitumen bedekking wordt overlaagd en daarna, als deze klus is geklaard, zullen er zonnepanelen worden geplaatst. Een voordeel is dat er al goede isolatie in dat dak aanwezig was, zodat dit weer scheelt in tijd en geld. 

Verlichting

In de grote zaal is nog meer gebeurd. Verlichting is ook een belangrijke kostenpost. Elke plafondspot was 150W en daar zaten er wel 60 van in het plafond. Een snelle rekensom leert dat dit een stroomverbruik is van 9 Kw per uur. Bij een stroomtarief van bijv. €0,40 is dat per uur al €3,60. Daardoor kon alleen de verlichting al makkelijk een aardige kostenpost worden. Gelukkig is dat nu verleden tijd, want ook deze lampen zijn allemaal vervangen voor een dimbare LED variant van 15W. Een energiebesparing van 90%.

Zo blijven we vernieuwen en verduurzamen om toekomstbestendig te blijven.