Ga naar de inhoud

Grote opkomst bij ‘Glorie aan God’ zangavond

Zondag 28 januari was de tweede ‘Glorie aan God’ zangavond. Samen de wat oudere geloofsliederen zingen uit Opwekking, Johannes de Heer en Glorieklokken. Dat de liederen nog steeds heel veel kracht hebben en aanspreken, bleek wel uit de opkomst van zo’n honderdvijftig bezoekers, zowel jong als oud.

Kamersetting

Liederen als ‘Lof en ere zij het lam’, ‘Genade kocht mij vrij’, ‘Abba Vader U alleen’ en ‘Looft de Heer’ galmden door Tripodia. In een intieme kamersetting waarin de band voor het podium was opgesteld en de zaal er in een halve cirkel omheen zat, kwamen heel wat oude bekende liederen langs. Zangleider Chris de Best deelde tussen de blokken daar wat gedachten met het publiek.

Oubollig

Het idee van de Glorie aan God zangavond begon bij Chris twee jaar geleden. “Ik had het gevoel dat we iets moesten doen me de oudere liederen uit Opwekking, Johannes de Heer en Glorieklokken. Liederen die erg in de vergeethoek zijn gekomen of dat het gewoon te oubollig zou zijn . Ik heb toen wat rond gevraagd en gepolst onder de mensen hoe men het zou vinden als er een avond met deze liederen zou komen. Hierop werd zo enthousiast  gereageerd dat ik de stoute schoenen heb aangetrokken en ben gaan kijken om muzikanten te kunnen vinden.” Samen met Wim van der Bent werd er al heen snel een muziekteam geformeerd en was de ‘Glorie aan God’ praiseband geboren. De eerste avond was op 15 oktober 2023 en trok toen maar liefst tweehonderd bezoekers. Het bleek te voorzien in een behoefte en daarom zijn er nu jaarlijks vier ‘Glorie aan God’ zangavonden.

Bekijk via deze link de foto’s van de zangavond

Simpelheid

Chris: “De kracht  ligt  in de  puurheid en simpelheid van deze liederen en raken mensen  recht in het hart is onze ervaring , worden zelfs zo geraakt dat het zelfs emoties los maakt bij jong en oud . Dit maakt dat deze oude liederen bewijzen juist niet oubollig te zijn maar in mijn beleving meer recht doen waarvoor ze bedoeld zijn. Het zijn liederen die het hart weten te vinden en te raken om God groot te maken en te aanbidden.” De volgende ‘Glorie aan God’ zangavond is gepland op zondag 24 maart 2024.