Ga naar de inhoud

Vanuit jeugdpastoraat zijn er jeugdcoaches speciaal voor jou! Pastoraat is afgeleid van het Latijnse woord pastor. Je kunt het vertalen als ‘herderlijke zorg’. Jezus is ons grote voorbeeld en is onze goede herder. Hij leerde ons mensen op te zoeken, mensen persoonlijke aandacht te geven, te bemoedigen, te genezen, te troosten en hen naar de waarheid te leiden. 

Heb je iets waar je mee zit, waar je doorheen gaat, waar je tegenaan loopt? Heb je  behoefte om er met iemand over te praten die je ook wil helpen Gods licht erover te laten schijnen dan bij je bij de jeugdcoaches aan het juiste adres.  De coaches willen je graag helpen om het leven te leven in al zijn volheid; een leven zoals God het bedoeld heeft. Aan de hand van Bijbelse principes helpen ze je jouw geloof levend en actief te maken middenin jouw situatie.

Kinderen, tieners, jongeren – iedereen is welkom om er gebruik van te maken, ook van buiten de Baptistengemeente. 

Onze principes

  • Aandacht. Met jou meelopen, laagdrempelig contact onderhouden zolang dit nodig en gewenst is. We willen vanuit een warme relatie met je werken – we zijn zichtbaar en stimuleren contact buiten de gesprekken om.
  • Acceptatie. We zijn enthousiast over je en zien het zitten in je. Of je nu al jaren meedraait of net komt kijken. Dat mag je ervaren binnen het jeugdpastoraat en hoef je niet te verdienen. En ook al gaat het soms mis of onhandig, wij blijven in je geloven net zoals onze hemelse Vader in jou en ons blijft geloven! 
  • Uitgedaagd om te groeien. Omdat we enthousiast over je zijn, zullen we je ook altijd blijven uitdagen om te groeien. Daar ontkom je gewoon niet aan. Er zit nog zoveel meer in jou waar de wereld naar hongert. Stap voor stap meer op Hem gaan lijken!  We zijn als wegwijzers om verder te komen – door te wijzen naar de Bijbel -, verder komen met jezelf en je relatie met God.
  • Echtheid. De wereld zit al vol met toneelspel, schijn en manipulatie. Wij zijn onszelf en willen dat jij dat ook kunt zijn. Ons enthousiasme en interesse zijn dan ook oprecht en wat we zeggen duidelijk. 
  • Verantwoordelijkheid. We nemen onze verantwoordelijkheid en geven die ook bewust aan jou, omdat wij je vertrouwen. We vertrouwen er dan ook op dat jij de gegeven verantwoordelijkheid pakt. Je er als het ware eigenaar van voelt, wetende dat wij je er niet alleen voor zullen laten staan. Daarmee willen we de tools aanbieden om mentaal gezond te worden en te blijven.
  • Betrokkenheid. Zoals je merkt zijn we betrokken bij jou als persoon en ook bij anderen die op ons pad komen. We staan dan ook bekend om onze samenwerking en hulpvaardigheid. We zullen Gods betrokkenheid bij jouw leven niet kunnen evenaren, maar je wel af en toe kleine beetjes ervan laten ervaren. We vinden het belangrijk dat jij je gezien en gehoord voelt. Je bent waardevol en kostbaar en hebt recht op herderschap. Iedere tiener heeft toegang tot een aanspreekpunt.
  • Bezieling en kwaliteit. Wat we doen daar gaan we ook echt voor, voor God en jongeren. We leggen ons hart en ziel erin en hopen dat je dat ook zo ervaart. Want jij bent belangrijk voor God en voor ons en dus willen we je de kwaliteit en aandacht geven die God eigen is, in ieder geval zo ver als wij komen.

Contact

Kinderen, tieners, jongeren – iedereen is welkom om er gebruik van te maken, ook van buiten de Baptistengemeente. 

Naam(Vereist)
Kun je kort uitleggen wat je hulpvraag is?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.