Ga naar de inhoud

Jeugdkamp: ‘Spetterende diensten, sport en spel, lol en marshmellows’ 

Hoe gaan we dit doen?” Voor de organisatie van het jeugdkamp was het in de voorbereiding wel even zweten en werd er nog tot diep in de nacht vergaderd. Met een record aantal deelnemers gingen ze dit jaar op Jeugdkamp. Vrijdagmiddag 29 september was het dan zover. Op de parkeerplaats van de Noordduinen verzamelden zich de kinderen van groep 6-8 van de kinderkerk en jongeren van 12 t/m 18 jaar om op jeugdkamp te gaan. Ook vrienden en vriendinnen van buiten de kerk gingen mee. Inclusief leiding een groep van maar liefst 185 personen.

Dubbeldekkers

Er waren twee flinke dubbeldekkers nodig die na enige vertraging de parkeerplaats op kwamen rijden. De bestemming was ‘De Roerdomp’ in Middelbeers waar de jongeren een onvergetelijk weekend tegemoet zouden gaan. Maar eerst begonnen kampleiders Robin en Luna nog met een gebed waarna alle bagage ingeladen werd en de reis eindelijk kon beginnen.  Het begon al vrolijk in de bus waarbij iedereen een plekje had gevonden, nog even zwaaien naar alle bekenden, heerlijk kletsen of even rustig naar buiten kijken, snoep en chips wordt gedeeld en daar gaan we. Tijdens de reis hoef je je zeker niet te vervelen als leiding Henk ook mee is; hij verzint voor de kinderen allerlei spelletjes en is echt onvermoeibaar, kortom hij houdt de sfeer er goed in. 

Traantje

Bij aankomst bij De Roerdomp zochten de kinderen en jongeren hun slaapplek op. De kinderkerk slaat linksaf naar hun gebouw en de jongeren slaan rechtsaf naar hun gebouw en de legertenten die eerder die middag zijn opgezet. Het kookteam, een deel van het spellenteam en het techniekteam zijn al de hele middag in de weer geweest om ons enthousiast en voorbereid te ontvangen. Peter van het kookteam pinkt een traantje weg en Rosalie verlaat even de keuken. “Dat is niet omdat we het niet meer zien zitten hoor, maar we hebben drie netjes met uien zitten snijden.”

Team Jesus

“1,2,3, Team Jesus” klinkt het vanuit het gebouw van de kinderkerk. De kinderkerk had de persoon van David uit de Bijbel centraal gesteld naar aanleiding van het jaarthema. De eerste avond was er dan ook een speurtocht uitgezet met vragen en opdrachten omtrent het leven van David. De kinderen gingen in hun groepjes en hun leiding in het donker de route volgen en de opdrachten maken, dat was erg leuk en soms een beetje spannend. Gelukkig waren er veel zaklantaarns mee. De eerste avond zijn door de kinderen ook de eerste fiches verdiend, waar ook de rest van het weekend nog enthousiast voor gestreden is om uiteindelijk een bokaal te kunnen winnen.

Christian Tan

De jongeren startte het kamp met een spetterende dienst met heerlijke aanbidding en een vurige preek van Christian Tan. Bij hen stond de zondeval en de redding die we in Jezus nodig hebben dit weekend centraal. Veel jongeren werden geraakt door Gods Geest en lieten voor zich bidden. Dit gebeurde ook tijdens de aanbiddingsavond op zaterdag en de zondagochtenddienst met Geerlof Nagelhout. “Onze maskers mogen af, we mogen bij God komen zoals we zijn omdat Jezus voor ons gestorven is.” 

Vrije tijd

Het was heerlijk weer tijdens het weekend. Een heel aantal kinderen, jongeren en leiding heeft een verfrissende duik genomen in de vijver. Deels vrijwillig, deels iets minder vrijwillig of gewoon omdat het deel was van het sport en spelprogramma van de jeugd. Er is gevolleybald, een quiz gedaan, gehonkbald, er was een bonte avond, een kampvuur met marshmellows en noem maar op. Wat een fantastische bijkomstigheid was voor de kids, was de opblaasstormbaan. Helaas hier en daar ook een schaafwond of andere blessures, maar dat mocht de pret niet drukken. Een groot succes dus! Er werd ook naar hartenlust gepingpongd, vooral de familie Potters blijkt erg fanatiek, of ze ook wonnen laten we maar even in het midden.

God zoeken

Tijdens het weekend was er voor de jongeren ook ruimte om de stilte op te zoeken. Sommigen deden dat al ’s ochtends vroeg door de dag te starten met bijbellezen, zingen, wandelen of een frisse duik te nemen in de vijver. De jongeren hadden een studie die ze ‘s ochtends met hun groepje en in stilte samen met God behandelden. De kinderen hadden zo’n moment op zondagochtend waar ook de leiding positieve woorden van God over de kinderen uitsprak en voor de kinderen mochten bidden. Wat een bijzonder en gezegend moment was dat!

We kijken dankbaar terug op de tijd die we samen hebben gehad en op wat God heeft gedaan. Wat een inzet van een geweldig team die het allemaal in goede banen hebben weten te leiden. Bedankt iedereen!

De kampfilm komt binnenkort online, hou daarvoor de socials in de gaten.