Ga naar de inhoud

Jeugdkring zoekt kringleiders

Als leerling van Jezus zijn we geroepen om leerlingen te maken (Matteüs 28). Als jeugdkringleider geef je handen en voeten aan deze opdracht. Per aankomende september zijn we op zoek naar jeugdkringleiders voor de tieners die vanuit het kinderwerk doorstromen naar het jeugdwerk. 

Wat houdt het in? 

Jeugdkringen zijn de basis van het jongerenwerk. Als we kijken naar Jezus bediening, zien we dat hij betrokken was bij zijn leerlingen en met hen optrok. Een belangrijke waarde van een jeugdkring is dan ook relatie.  Als kringleider kom je eens in de 14 dagen, op een avond, samen met een vaste groep tieners. Tijdens deze avonden ontmoet je elkaar, bouw je aan relatie, en richt je je op God en Zijn Woord. Daarnaast is er eens per maand een jeugdienst. Jeugdkringleiders hoeven hierbij geen organiserende rol in te nemen, maar worden wel verwacht bij de dienst. In het kader van relationeel jongerenwerk is het aanwezig zijn in de dienst en bij eventuele andere activiteiten belangrijk. 

Ondersteuning

Een jeugdkring leiden doe je niet alleen. Er zijn altijd minimaal twee jeugdkringleiders per kring. Daarnaast wordt je ondersteund door het jeugdkernteam. Zij hebben kennis en ervaring bij het leiden van jeugdkringen en houden contact met je. Ook maak je deel uit van het jeugdkringleidersteam, waarin je met elkaar kunt sparren. Dit kan op eigen initiatief, maar er wordt ook eens per ca. 3 maanden een gelegenheid voor georganiseerd. 

De ervaring van Nico en Lisanne Klok

Wij zijn Nico en Lisanne en leiden sinds 2020 een jeugdkring. Toen we begonnen kwamen de jongeren net van de kinderkerk en startten ze hun tijd in de brugklas. We hebben de jongeren de afgelopen drie jaar mogen leren kennen en zien groeien in hun relatie met Jezus. Niet alleen de jongeren groeien, maar wij ook. We ervaren dat God de gesprekken leidt en ons helpt om aan de tieners te laten zien wie Hij is. Het is onwijs bijzonder om op deze manier bij te dragen aan de opbouw van Zijn Koninkrijk.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd? Voor meer informatie en eventueel een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt je contact opnemen met [email protected].