Ga naar de inhoud

Linda: “Ik zag het ware gezicht van het kwaad”

Linda de Jong (47) is wel christelijk opgevoed, maar toen ze tiener was geloofde ze niet in God of in de duivel. “Maar ik was wel op zoek naar wat er dan wel was. Ik had wel het idee dat ik er niet voor niks was. Dus in ging op zoek en heb van alles en nog wat verkend op spiritueel gebied. Daar zag ik ook het gevaar niet van in…

Tarotkaarten

Linda: “Ik was heel erg bezig met antwoorden krijgen op bepaalde vragen over mijn leven en de toekomst. Dat zocht ik in tarotkaarten en astrologie. Ik merkte eigenlijk wel dat ik nooit rust had en vrede in mijn hart. Ik had steeds meer behoefte om op die manier antwoord te krijgen op mijn vragen. Maar ik kreeg eigenlijk niet echt antwoord. Ik voelde mij zo rot van binnen en zo zoekende. Het werd echt een wanhoop. In die wanhoop heb ik ook gebeden tot God. Ik wist dat mijn opa voor mij bad. Ik moest daaraan denken en ik had ook een bijbeltje van hem. En ik ging het Onze Vader bidden, want dat wist ik nog van vroeger. Op het moment dat ik begon met bidden, begon de strijd. Toen wist ik: hier gaat iets niet helemaal goed. Het werd een hevige strijd en uiteindelijk besefte ik mij ook: dat is een strijd die sterker is dan dat ik ben. Het ging niet meer om mijn wil of kracht. Het was groter dan dat. Mijn roep om God werd daardoor eigenlijk steeds sterker.

Demonen

Toen had ik uiteindelijk een droom waarin ik dus zag dat er geesten, demonen, om mij heen waren. Die had ik eigenlijk uitgenodigd door de activiteiten die ik had gedaan. Ik zag de ware gezichten van die demonen en dat was heel beangstigend. Op een gegeven moment hoorde ik een stem die zei: Nu heeft ze genoeg gezien. Toen stopte dat en toen zag ik mijzelf in de droom zitten op de grond en er stond een heel groot verlicht figuur achter mij en dat was Jezus. Dat kon ik zien. Hij was licht en dat licht plaatste Hij in mij. Toen werd ik wakker en toen wist ik: Jezus is de Zoon van God. Op dat moment geloofde ik dat en dat is nooit meer weggegaan. Ik heb op dat moment het geloof echt ontvangen van God. Ik geloof ook echt dat het genade is dat God dat aan mensen geeft. Ik besefte toen dat ik echt gered was uit die wereld. Vanaf dat moment is in een heel rap tempo mijn leven veranderd. Ik begon zelf dingen op te ruimen, nam bepaalde beslissingen en in drie maanden tijd had ik van alles opgeruimd. Dat was goed. Ik kreeg steeds meer rust. Ik wist, dat was iets wat God van mij vroeg.”

Voortdurende strijd

Het is inmiddels bijna vijfentwintig jaar geleden dat Linda tot geloof kwam. Toch ervaart ze nog steeds de tegenstander in haar leven. “Als christen in deze wereld sta je in een voortdurende strijd. De rust en de vrede vanbinnen, die kan de duivel niet afpakken. Dat probeert hij misschien wel door allerlei gedachten op je af te vuren, of door gevoelens van minderwaardigheid. Ik denk dat het leven van een christen vol is met strijden daartegen. Maar ik geloof ook dat Jezus al die vijanden een voor een onder zijn voeten brengt. Ik heb echt wel geleerd dat als je in Jezus bent en Jezus woont in jou, dat je dan mag weten dat Hij die in jou woont sterker is dan de tegenstander. Je mag ook in die autoriteit gaan staan. Wat er dan ook is en wat er ook op je afkomt, dat je dat mag wegsturen in Jezus’ naam. Ik hoop dat christenen dat meer gaan doen in plaats van bang te zijn bij een aanval van de duivel. Jezus is sterker dan de tegenstander, dus stuur hem weg in Jezus’ naam.”

Elke maand hebben we een gesprek met een gemeentelid over het maandthema. Voor de maand november stonden we stil bij “Jezus ontmoet de tegenstander” en ging Corné Houwaard in gesprek met Linda de Jong. Bekijk hieronder de video van het gesprek.