Ga naar de inhoud

Inspiratie opdoen tijdens Global Leadership Summit

Een team uit Baptistengemeente Katwijk was deze vrijdag en zaterdag aanwezig bij de Global Leadership Summit bij Nehemia Ministries in Zwijndrecht. De tweedaagse, wereldwijde conferentie wordt in Nederland gehost door Stichting Opwekking en is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij leiderschap en zich hierin wil ontwikkelen. Verschillende internationale sprekers waren voor de circa 250 deelnemers via videoprojectie te volgen.

Graig Groeschel

Vanuit de gemeente was een deel van de oudstenraad, Jaap Ketelaar, medewerkers en een aantal clusterhoofden aanwezig. Met een actueel en interactief programma werden de deelnemers uitgedaagd om het beste uit hen zelf te halen en de vertaalslag te maken naar de eigen situatie. De ochtend begon met een toespraak van Graig Groeschel van Life Church. (Bekend van de Youversion Bible-app). Hij ging in op de vraag wat HET is wat goede leiders hebben. Hij sprak over grootsheid die zit in de extremen en over een ‘not-to-do-list’.

Take-Away

Na elke spreker was er even twee minuten mogelijkheid om voor jezelf op te schrijven wat je als deelnemer als ‘Take-Away’ had meegenomen. Daarna kon je met je tafelgenoten daarover in gesprek gaan. Voor de deelnemers uit de Baptistengemeente Katwijk die met elkaar aan een tafel zaten was dat een mooie mogelijkheid om met elkaar te delen. Het was intensief, maar zeker de moeite waard om de informatie mee te nemen in het ontwikkelen van leiderschap. En zoals een van de laatste sprekers treffend aangaf: het is beter om meer nadruk te leggen op verbetering dan op perfectie. Prijs de vooruitgang in je medewerkers!