Ga naar de inhoud

Met Deepak evangeliseren in Nepal

  • Zending

Elke maand gaat zendeling Deepak, samen met een team van voornamelijk jonge mensen, op pad om het evangelie te verspreiden onder de bevolking in Nepal. Ze bezoeken voornamelijk verschillende dorpen en soms via de Jezus film brengen zij het Evangelie naar afgelegen gemeenschappen om het goede nieuws te delen. Sommige mensen die tot geloof komen, worden gedurende drie maanden opgeleid tot evangelist, zodat ze het Evangelie kunnen verspreiden binnen hun eigen stam.

Waterpompen

Waterpompen spelen een cruciale rol in het verbeteren van de levensomstandigheden en het doorgeven van het evangelie in Nepal. Het hebben van toegang tot schoon drinkwater is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van de bevolking. Iedere maand zet stichting Help ons Helpen zich in om enkele waterpompen te laten installeren in Nepal. Door dit project kunnen Nepalese christenen de bevolking dienen en Gods liefde tonen, waardoor de boodschap van het evangelie wordt verspreid en de levens van mensen worden veranderd.  

Bijbel

Een van de belangrijkste uitdagingen in Nepal is de beperkte beschikbaarheid van Bijbels. Hoewel er enkele christelijke boekwinkels en organisaties zijn die Bijbels verkopen, zijn deze niet altijd toegankelijk voor iedereen, met name in afgelegen gebieden. Bovendien zijn de kosten van Bijbels soms hoog, waardoor het voor veel gelovigen moeilijk is om er een te kopen. Veel gelovigen ervaren een diep verlangen naar een eigen Bijbel en zijn bereid om grote inspanningen te leveren om er een te bemachtigen.

Bekijk hieronder een video over het project in Nepal