Ga naar de inhoud

‘Mijn relatie met God is sterker geworden’

Aäron Mourits (18) komt vanaf jongs af aan al in de kerk. “Er was thuis eigenlijk geen discussie over. Op zondag gingen we met het hele gezin naar de kerk. Daar ben ik nu ze eigenlijk best wel dankbaar voor.” Toen Aäron 14 jaar was, ging hij drummen bij D-Vine en later ook bij Revival. Als kernteamlid is zijn takenpakket nog verder uitgebreid. “Er is een overschot aan drummers, maar een tekort aan techneuten.”

Storingsdienst

In het dagelijks leven volgt Aäron een ICT-gerichte opleiding (Expert IT System en Devices) op het MBO-Rijnland. Hij zit inmiddels in het derde en laatste jaar. Daarna hoopt hij net als zijn vader bij ProRail te gaan werken in de storingsdienst. “Het lijkt mij wel leuk dat je dan opgebeld wordt en je met je eigen busje naar een storing moet.” Dan moet hij tussen de bedrijven door nog wel zijn rijbewijs halen. “Ik ben een keer gezakt. Mijn volgende examen staat gepland in oktober.”

Liedjes zingen

Zijn muzikale achtergrond heeft Aäron meegekregen vanuit huis. “Mijn moeder speelde gitaar en dan gingen we vroeger altijd liedjes zingen.” Zijn neef Jaïr drumde al een tijd, ook bij D-Vine diensten. “Dat vond ik ook wel heel cool! Ik was negen jaar toen ik op drumles ben gegaan, voor mijn verjaardag kreeg ik toen een elektrisch drumstel.” Vijf jaar later maakte hij zelf zijn debuut op het podium van D-Vine. “Ik ben blij dat ik ben aangesloten bij dit muziekteam, ik heb hierdoor veel mensen leren kennen, waar ik erg dankbaar voor ben.”

Saai

“Ik was toen de gewone zondagsschool en D-Vine gewend en als je dan in de vakantie naar de kerk moest, dan was dat wel saai.” Maar vier jaar later is dat wel veranderd. “Ik ben er anders naar gaan kijken, maar ik ben het ook een stuk belangrijker gaan vinden in mijn leven. Nu ga ik eigenlijk wel graag naar de kerkdienst. Als mijn ouders er niet zijn, dan stap ik met mijn broer Boaz (21) op de fiets en dan gaan we gewoon naar de kerk.” 

Dienstbaarheid

Onlangs heeft Aäron zich ook aangesloten bij het techniekteam hier in de kerk. “Dit doe ik naast mijn plek in de band. Ik vind het geweldig om de muzikanten te ondersteunen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt tijdens de diensten.” Volgens Aäron is er een overschot aan drummers in de kerk en een tekort aan techneuten. Zijn drive om dit op te pakken komt voort uit dienstbaarheid. Maar op de vraag wat hij het liefste doet, is hij duidelijk: “Drummen!” En wie weet kan hij ooit nog eens in de gewone dienst als drummer mee gaan draaien. “Ja, ik hoop het!” 

Relatie

Door zijn betrokkenheid in de kerk, merkt Aäron dat zijn relatie met God gegroeid is. “Je spreekt sowieso als muziekteam ook buiten de dienst om met elkaar af. Voor de dienst gaan we altijd met elkaar bidden. Ze nemen je daarin mee. Zo is het ook een gewoonte geworden en betrek je God eigenlijk veel meer in je leven, ook als je muziek gaat maken en thuis gaat oefenen, dan betrek je daar God ook weer bij. En je merkt ook dat het goed is om God bij de kleinere dingen te betrekken.”

Doe mee!

Wil je ook graag meebouwen binnen het jongerenwerk van Baptisten Katwijk? Dat kan! Neem gerust contact op met [email protected], dan zoeken we samen naar een plek waar jij je kan inzetten.