Ga naar de inhoud

Onze partnergemeenten in Israël in Kirjat Sjmona en Rosh Pina

Wat leven we in onrustige en spannende tijden! En dat geldt nog veel meer voor Gods volk en land in Israël en in het bijzonder voor onze partnergemeenten in Kirjat Sjmona en Rosh Pina met wie we sinds 2023 een verbintenis zijn aangegaan. Op dit moment is meer dan 80% van de bewoners van Kirjat Sjmona de stad ontvlucht vanwege de aanvallen van Hezbollah.

Warme maaltijden

Ons voorgangersechtpaar Israël en Marti Ilhuz verblijven daar door de weeks nog steeds om geweldig werk te doen. Zo wordt er dagelijks warm eten gemaakt om uit te delen aan de soldaten, zo’n 1000 maaltijden per dag! Dit geweldige werk is mogelijk met hulp van hun kinderen, gemeenteleden en veel vrijwilligers uit andere landen (waaronder ook onlangs Arjan Nihot en Michael Hulpusch). Wat een geweldig getuigenis en betoon van dienstbaarheid! De soldaten zijn erg onder de indruk, laten we bidden dat zij ook de God van Israël mogen leren kennen. 

Moe

De gemeenteleden in Kirjat Shmona zijn sterk en moedig. Elke vrijdagavond (Shabbat) komen ze nu samen in een groot huis in Tiberias, wat wat zuidelijker ligt en dus veiliger is. Daar houden ze een dienst en is er gelegenheid om wat langer te blijven en de maaltijd met elkaar te hebben. Andere doordeweekse diensten en bijeenkomsten worden gestreamt en dat werkt ook goed. “De HEER is goed en Hij voorziet”, zoals Marti onlangs nog tegen mij (Jack Meima) zei. Ze zijn wel erg moe van al het werk en de voortdurende spanning. Hun zoon David is onlangs ook weer als militair met zijn brigade naar Gaza gestuurd. Ook andere gemeenteleden dienen in het leger. 

Help mee!

Als gemeente leven we mee door hun nieuwsbrieven (https://calltolibertyisrael.org/) te lezen en ondersteunen wij ook financieel, we hebben al verscheidene collectes hiervoor gehouden. Ze waarderen onze betrokkenheid enorm. Laten wij als gemeente hen alsjeblieft niet vergeten in onze gebeden! Indien u ook hun werk financieel wilt ondersteunen, kunt u dat het beste (en meest efficiënte/goedkope manier) doen via de Stichting Comite Gemeente & Israel. Stichting CGI IBAN NL19INGB0004651992 onder vermelding van project P1741I Kehilat Kiryat Shmona.