Ga naar de inhoud

Op ongemakkelijke tijd bidden voor vervolgde christenen

Op vrijdag 31 mei wordt in Katwijk in de Ontmoetingskerk de ‘Nacht van Gebed’ georganiseerd. Dit is een jaarlijks initiatief van de organisatie Open Doors. Op heel wat plaatsen in Nederland en België komen mensen op een dergelijke manier samen om tot diep in de nacht te bidden voor vervolgde christenen wereldwijd. 

Impact

Een van de kartrekkers is Jack Meima: “We kunnen er niet om heen. Steeds weer worden we geconfronteerd met afschuwelijke berichten over aanslagen, discriminatie, opsluiting, verwerping en zelfs moord, omdat je gelooft in Jezus Christus. Het is nauwelijks voorstellen wat voor impact dit heeft. Toch kunnen wij een verschil maken in het leven van vervolgde christenen. Landsgrenzen en gevangenismuren belemmeren ons gebed niet! Keer op keer horen we ook dat juist zij door ons gebed zich gesteund, beschermd en getroost weten! Ons gebed heeft echt impact op de vervolgde kerk!” 

Ongemakkelijk

De Nacht van Gebed begint op vrijdagavond om 20.00 uur en duurt tot zaterdagmorgen 03.00 uur. Het tijdstip is wellicht wat ongemakkelijk, maar zo ervaar je een beetje hoe het is voor hen die vaak alleen in de nacht bijeen kunnen komen. En we geloven dat bidden werkt en we horen dit ook regelmatig terug van onze vervolgde broeders en zusters! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een stukje mee te bidden. Je kunt komen en gaan wanneer je wilt. Tijdens de nacht bekijken we de verhalen van vervolgde christenen en ondersteunen we hen door ons gebed. Wat is het geweldig dat we in het hele land deze mogelijkheid in vrijheid kunnen aangrijpen! 

Informatie

Vragen of meer informatie? Zie de site van Open Doors: www.opendoors.nl/nacht, je kunt natuurlijk ook contact opnemen met Jaco Schaap 06 40750532 of Jack Meima 06 53955218.Locatie Ontmoetingskerk: Nieuwe Duinweg 64, Katwijk aan den Rijn.