Ga naar de inhoud

Paaswandeling door centrum Rijnsburg

Op zaterdag 8 april vindt in het centrum van Rijnsburg een Paaswandeling plaats. Langs verschillende plekken wordt het paasverhaal van Jezus’ dood en opstanding uitgebeeld. Het thema is ‘Op zoek naar licht’ Vanaf 15.00 uur tot 16.30 uur is het mogelijk om in groepjes mee te lopen die starten bij de Wilhelminaschool. Van daaruit loopt de route langs de Immanuelkerk, de Vliet, de Voorhof, De Burcht, de Grote Kerk en eindigt de wandeling weer bij de Wilhelminaschool.

Sprekend

De organisatie wil op deze manier het paasverhaal sprekend, beeldend en interactief maken en hoopt dat mensen nieuwsgierig worden en geraakt worden door het verhaal van pasen. Afgelopen week is er in het winkelcentrum de Hoftuin al een levensgroot kruis terug te zien. Het leidt tot bijzondere reacties van voorbijgangers.

Voetwassing

Het paasverhaal begint bij Johannes de Doper in de woestijn. In de Immanuelkerk wordt het laatste Avondmaal gevierd. Jezus leert ons bij de Vliet elkaar de voeten te wassen en zalencentrum de Voorhof vormt het decor van de tuin van Getsemané. Op de trap bij de Bibliotheek wordt vergeving tastbaar gemaakt en het kruis staat zaterdag bij de Grote Kerk. Bij de Grote Kerk vindt ook de climax van het paasverhaal plaats, want de Heer is waarlijk opgestaan en het graf is leeg.

Uitnodiging

Aan het einde van de route worden deelnemers uitgenodigd om op het plein bij de Wilhelminaschool wat lekkers te komen eten en drinken en kunnen de kinderen zich nog vermaken. Het initiatief is een samenwerking tussen de PKN Rijnsburg en de Baptistengemeente katwijk.