Ga naar de inhoud

Persbericht: Baptisten verzorgen unieke kerstuitzending ‘Even Samen’

Geen kersttheater met volle zalen in Tripodia dit jaar, maar het online programma ‘Even Samen, de kerstspecial’. Op Kerstavond kan men om 19.00 uur op Youtube of via de website www.kerkdichtbij.nl kijken naar een familieprogramma waarin het kerstverhaal, ontmoeting en muziek centraal staan. Met de online kerstuitzending wil Baptistengemeente Katwijk de verbinding zoeken met mensen die normaal gesproken een kerstviering zouden bezoeken, maar ook met mensen die dat niet zo snel zouden doen.

Er zijn vooraf aan de uitzending achthonderd tasjes met kerstinhoud gevuld. Vierhonderd tasjes voor gemeenteleden, de andere vierhonderd om uit de delen aan een buurman, familielid of iemand anders. Behalve wat lekkers zitten er ook onderdelen in die tijdens de uitzending nodig zijn. “We willen op deze manier ook anderen uitnodigen om de Kerstboodschap te zien en te horen op een manier die nu nog wel mogelijk is”, aldus presentator en voorganger Jaap Ketelaar.

Het programma is net voor de lockdown opgenomen vanuit een omgebouwde huiskamersetting. Jaap Ketelaar en jeugdwerker Helena de Haan presenteren het programma waarin ook het kerstverhaal aan bod komt. Een mix tussen traditie en eigentijds, met daarbijeen lokaal sausje. De uitzending wordt omlijst door bekende kerstliederen die door de huiskamerband worden begeleid. Er worden mensen thuis verrast op een manier waar de liefde vanaf spat en er komen nog twee merkwaardige gasten in de uitzending.

Ondanks de teleurstelling dat ook Kerst dit jaar er totaal anders uit ziet, is Jaap Ketelaar enthousiast over de opzet van het kerstprogramma. “Het is uniek dat we dit als kerk zo kunnen doen. Mensen hebben behoefte aan verbinding. Door op deze manier ‘even online samen te zijn’ willen we elkaar door deze moeilijke tijd heen helpen. De kerstspecial van ‘Even Samen’ wordt uitgezonden op donderdagavond 24 december om 19.00 uur. Vanaf 20 januari krijgt het een vervolg in een tweewekelijkse uitzending op woensdagavond.