Ga naar de inhoud

Rollercoaster aan talenten in Tripodia (fotoserie!)

Afgelopen zaterdagavond zat het publiek klaar voor de Talentenshow van de bappies. Wat een talenten en wat een feest!

‘Ik weet nou niet waar ik naar heb zitten kijken,’ klonk het streng uit de mond van jurylid Martine, ook wel bekend als Olga van Sjarrel tijdens corona. Het publiek had net de ogen uitgekeken bij de moderne dans van de gezusters Ilja en Thirza Kromhout. Met sierlijke bewegingen deden zij na wat zij in hun ouderlijk huis vaak doen. De punten waren wat teleurstellend, maar Thirza wist de schrale vier van Martine met haar buikdans nog op te halen naar een negen. Als dát geen prestatie is. 

Jury

Martine was samen met Jolanda, Alie en Peter jurylid tijdens de talentenshow van de baptistengemeente. Gelet werd op kwaliteit, styling en inzet. De zaal was goed gevuld met gemeenteleden en het publiek werd enorm in de watten gelegd door de bediening die (kinder)dranken en snacks rondbracht.Naast deze lekkere versnaperingen vormde deze avond eén grote rollercoaster aan emoties, aldus presentatrice Keetie, die de boel aan elkaar praatte. Zij sprak de deelnemers moed in en hielp het publiek om juist te reageren, de bordjes met Boe, Aah en We want more in de hand. 

Zangtalenten

De avond begon met emotionele zang van twee zeer getalenteerde dames, Koosje en Ruth. Een prachtige zangact met mooie punten van de jury. Nog meer zangtalenten kwamen deze avond naar voren, want het nummer Oceans werd prachtig ten gehore gebracht door Rebecca en Joelle. 

Marcus en zijn kinderen Jeske en Melle verrasten het publiek met een daverende goochelshow, en Melle vertelde een paar goeie moppen. Hoe verzint-ie het? En, hoe kan het dat Marcus met een mank pootje toch nog een goede show weet weg te geven? vroeg de jury zich terecht af. 

Knap acteerwerk

Ook werd er deze avond geacteerd. Arie en Fred lieten een prachtig staaltje toneel zien (met hier en daar wat sluikreclame voor het mannenweekend van de gemeente). Men hield de adem even in bij de toneelact van Arie en Pharell; de een ging de ander te lijf met een bezem, maar dat hoorde allemaal bij het toneelstuk. Gelukkig liep het goed af en was de boodschap prachtig. En er was nog veel meer talent, Lieve was een beetje zenuwachtig voor de show, maar bracht een steengoede Twirlact. Jurylid Jolanda, vroeger zelf een fervent majorettemeisje, deed het haar niet na.  

Tijd voor een dans. Vier jonge dames, onder wie Maria, brachten een superprofessionele, energieke dans en ontvingen veel lof van de jury. Imme kreeg met haar dansgroep zelfs de hele zaal aan het bewegen. En Luna en haar team lieten door middel van dans zien hoe het is om geestelijke strijd te ervaren en te winnen. Wat een energie en wat een boodschap!

Fotoserie

Teenworstelen

Het zweet stond wat meer op de ruggen van de jury bij een van de laatste acts. Ruben Potters oefende als krijger z’n vechtkunsten waarbij vooral Martine en Alie het moesten ontgelden. Maar het liep goed af en het teenworstelen van Alie en Ruben bracht alles tot een rustgevend einde. Helaas leverde de act niet de punten op waar Ruben zo op had gehoopt, maar hopelijk heeft hij wel het respect van de jongeren afgedwongen. 

Er kan er maar één de winnaar zijn. Marcus Potters (en zijn kroost) ging er met de eerste prijs (een heuse Oscar) vandoor.  Joelle en Rebekka werden tweede en Lieve behaalde de derde prijs. 

De troostprijs ging naar Ruben. Die werd beloond met een figurantenrol in de kerstmusical. Verder kregen alle deelnemers een kanjerstroopwafel, en terecht, want wat een talenten en wat een gezellig avondje uit!