Ga naar de inhoud

Samenwerking kerken Katwijk tijdens Week van Gebed

Heb God lief en je naaste als jezelf… Dat is het thema tijdens de Week van gebed van 21 tot en met 28 januari. In Katwijk trekken, net als vorig jaar, verschillende kerken samen op tijdens de Gebedsweek. Vanaf maandag 22 januari zijn er de hele week in verschillende kerken gebedsbijeenkomsten gepland. Donderdag 25 januari is er een gebedsbijeenkomst in Tripodia.

De gebedsweek is een initiatief van de Raad van Kerken, SKIN en netwerk MissieNederland. Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit verschillende kerkverbanden actief bij de gebedsweek betrokken. De organisaties ontwikkelden materialen voor kerken en christenen, om invulling te geven aan het thema ‘Heb God lief en je naaste als jezelf’. Zo is er een gebedsboekje met dagelijkse overdenkingen en gebedspunten en zijn er materialen beschikbaar voor kinderen en tieners. Meer informatie hierover is te vinden op www.weekvangebed.nl

Uitbreiding samenwerkende kerken

Vorig jaar begon het initiatief om in Katwijk tijdens de Gebedsweek met verschillende kerken samen op te trekken. Vanuit Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg waren er naast de Baptistengemeente nog drie kerken die hierin participeerden. Dit jaar komen er nog twee kerken bij: The Wave en Found, beiden uit Katwijk. Door de samenwerking willen de deelnemende kerken de eenheid uitdrukken en niet de verschillen. De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur (tenzij anders aangegeven) en zullen per kerk wat verschillend ingevuld kunnen worden.

De gebedssamenkomsten in de gemeente Katwijk vinden plaats op

  • maandag 22 januari: De Goede Herderkerk Valkenburg, Vredeskerk Katwijk
  • dinsdag 23 januari: Vredeskerk Katwijk, Voorhof Rijnsburg (19.00 uur)
  • woensdag 24 januari: Vredeskerk Katwijk
  • donderdag 25 januari: Vredeskerk Katwijk, The Wave Katwijk, Found Katwijk, Baptistengemeente Katwijk
  • vrijdag 26. januari: Grote Kerk Rijnsburg (19.00 uur)

Organisatoren zijn PKN Rijnsburg, Vredeskerk Katwijk, Gereformeerde Kerk Valkenburg en Baptistengemeente Katwijk, The Wave Katwijk, Found Katwijk. Er is geen aanmelding noodzakelijk.