Ga naar de inhoud

Tripodia gastvrouw netwerkbijeenkomst HSiB

Op 1 februari was ons eigen Tripodia gastvrouw van Hoornes Samen in Beweging, het netwerk waarbinnen veel partners uit de wijk met elkaar samenwerken om een droom voor de Hoornes 2040 te realiseren. Met een groot en dienstbaar team van vrijwilligers werd een visitekaartje afgegeven voor dit Huis van de wijk, waarmee we als Baptistengemeente in onze directe omgeving willen investeren.

Nieuwe organisaties waren breed uitgenodigd om kennis te nemen van de eerder ontwikkelde plannen en daaraan mee te bouwen. De bibliotheek werd door burgermeester Cornelis Visser officieel toegevoegd aan het kernteam van Hoornes samen in beweging. Na een inleiding over de geschiedenis tot nu enthousiasmeerde burgemeester Cornelis Visser de groep om in deelgroepen rond thema’s te zoeken naar samenwerkingsmogelijkheden. 

Ambiance

De goed verzorgde maaltijd en de drankjes en hapjes zorgden voor een ontspannen ambiance waarbinnen allerlei verlangens werden gedeeld en mogelijke projecten en acties verkend. De opbrengst hiervan is meegegaan naar het kernteam dat een en ander verder stroomlijnt richting toekomst. Als Baptistengemeente kijken we hoe we ook mee kunnen bouwen aan een sociale, vitale en inclusieve samenleving, waarbij wij speciaal oog hebben voor de interculturele en interreligieuze ontmoeting binnen deze diverse wijk.

Versterking

Wil je hier meer over weten en/of meebouwen, of heb je bepaalde ideeën, laat het weten! Mart Peeman en Jaap Ketelaar vertegenwoordigen ons hierin, maar staan helemaal open voor en zoeken versterking hierin! Meer informatie over Hoornes samen in Beweging op www.hoornessameninbeweging.nl

Bekijk hier alle foto’s van de Netwerkbijeenkomst