Ga naar de inhoud

Vervolg voor ‘Glorie aan God’ zangavond op 28 januari

Zondag 28 januari is de tweede ‘Glorie aan God’ zangavond in Tripodia. In het najaar (15 oktober) was de eerste editie met een geweldige opkomst van tweehonderd enthousiaste bezoekers. De zangavond kenmerkt zich door een repertoire van oudere Opwekkingsliederen, en liederen uit de Johannes de Heer bundel en Glorieklokken. De avond begint om 19.00 uur en is rond 20.30 uur afgelopen.

Initiatief

Chris de Best is een van de initiatiefnemers van de ‘Glorie aan God’ avond. “Het idee begon twee jaar geleden. Ik had het idee dat we wat moesten doen met de ouderen liederen die steeds minder in de dienst gezongen worden.” Het intitiatief voor een zangavond werd enthousiast ontvangen en al snel werd er via Wim van der Bent (foto) een muziekteam geformeerd. De opkomst tijdens de eerste avond bevestigde volgens Chris het gevoel dat er een honger is naar deze oude liederen. Chris: “Ik en meerdere mensen merken dat de huidige muziek veranderd , moderner wordt en verengelst hier en daar. Dat is denk ik ook wel een logisch gevolg wanneer een kerk verjongd. Maar vooral bij de oudere generatie merken we dat men er daarin niet zo in mee kan gaan en dat ze de oude liederen steeds meer gaan missen. Via deze zangavonden willen we voor hen ook een plek geven om eens in de paar maanden de oude liederen te komen zingen.

Extra avonden

De ervaring is volgens Chris dat niet alleen ouderen geraakt worden door deze liederen, maar ook de jonge generatie. “De kracht ligt in in de  puurheid en simpelheid van deze liederen en dat raakt mensen  recht in het hart.” Later in het seizoen zullen er nog twee ‘Glorie aan God’ avonden zijn. Hou hiervoor de agenda in de gaten.

In 2022 kwam Presence naar Tripodia om ook oude geloofsliederen te zingen. Deze avond werd goed ontvangen. Bekijk de video hieronder nog eens terug!