Ga naar de inhoud

Bijzondere Israëlzondag met Israël en Marti Iluz

Zondag 1 oktober is het Israëlzondag. Het is in de Baptistengemeente Katwijk een afsluiting van een bijzondere Expositieweek die ook in het teken stond van het volk Israël en haar Messias. Op zondagochtend zal voorganger Israël Iluz het Evangelie brengen om “standvastig en moedig in deze wereld te staan” versterkt met zijn persoonlijk getuigenis. Let op! Omdat de preek vertaald wordt en ook het Avondmaal met elkaar gevierd wordt, kan de dienst iets later afgelopen zijn dan u gewend bent. Hou daar rekening mee.

Kirjat Sjmona

Israël Iluz is voorganger van de Messiasbelijdende gemeente Kirjat Sjmona in Galilea waarmee we als gemeente een partnerschap aan het ontwikkelen zijn. Eerder dit jaar waren Jack Meima en Mart Peeman daar al op bezoek geweest. Nu waren Israël en zijn vrouw Marti in Nederland om te spreken op een bijeenkomst van het Comité Gemeentehulp Israël (CGI) in Nijkerk. Het echtpaar was ook deze week te gast bij de opening van de expositie “De Messias van Israël” in Tripodia.

Interactieve sessie

Zondagavond is er ook een Israëlavond met het thema “Verbonden met Israël?”. Tijdens een meer interactieve sessie kan er beter kennis gemaakt worden met Israël Iluz en zijn vrouw Marti. Er zal in een informele setting met hen gesproken worden over de verbinding die we als gemeente sinds enige tijd mogen hebben. Wat kunnen we voor elkaar betekenen en wat betekent het om in Galilea een messiasbelijdende gemeente te hebben. Kunnen zij daar in vrijheid hun geloof beleven? Ook vanuit de jeugd zijn er vragen binnengekomen welke we graag aan het voorgangersechtpaar voorleggen.

Mission Grace

Mission Grace zal ons zoals gebruikelijk, meenemen in de lofprijzing en na afloop is er een (joods) hapje en drankje om met elkaar en met dit voorgangersechtpaar verder door te praten. Het beloofd een bemoedigende en inspirerende zondag te worden! De avond begint om 19.00 uur en is rond 21.00 uur afgelopen. Tijdens Israëlzondag zal de expositie “De Messias van Israël” voor de laatste dag te bewonderen zijn in Tripodia.