Ga naar de inhoud

Even voorstellen: Eddyana Triwahyu Kurniawati (Expositieweek)

Vanaf dinsdag 26 september vindt in Tripodia een bijzondere expositie plaats met de titel “De Messias van Israël”. Verschillende christenkunstenaars uit binnen- en buitenland leveren hier een bijdrage aan. We stellen ze de komende tijd graag aan je voor. Deze keer: Eddyana Triwahyu Kurniawati.

Over Eddyana

Eddyana is afkomstig uit Yogyakarta (Indonesië). Zij is zelfstandig beeldend kunstenares  werkt en woont in Leidschenveen. Eddyana is een autodidact kunstenares,  en heeft haar tekentalent van onze God gekregen via haar moeder, die tekenlerares was.  

Zij heeft haar stijl geheel zelf ontwikkeld. De stijl van de kunstwerken is  realistisch, figuratief en symbolisch. Diversiteit is het sleutelwoord in het werk van Eddyana. Naast plezier en passie in het werk is het voor haar belangrijk dat het werk resultaten authentiek zijn, de toeschouwer boeit en prikkelt. Daarnaast vindt zij dat haar werk betekenisvol moet zijn, en schoonheid en harmonie moet uitstralen. 

Eddyana heeft grote liefde en passie voor God en Zijn Woord. Zij begint met het uitdenken en bestuderen van het onderwerp of thema door allerlei bronnen te raadplegen. Haar werk is pas klaar als het tot de ziel spreekt.

Meer weten over Eddyana? Bezoek haar website!