Ga naar de inhoud

Christelijke bands in Tripodia

Afgelopen maand stonden er twee bekende christelijke bands op het podium in Tripodia. Op vrijdag 7 oktober 2022 kwam Matthijn Buwalda met zijn theaterprogramma naar Katwijk. Zaterdag 29 oktober 2022 trad de christelijke band The Bowery op in de grote zaal. Mede dankzij de inzet van de vrijwilligers liep de organisatie gesmeerd.

Matthijn Buwalda

Matthijn Buwalda is een christelijke singer/songwriter die behoorlijk aan de weg timmert. Onlangs nam hij in coronatijd een nummer op met Jan Smit. “Hou ‘m in de gaten! Je gaat nog veel van hem horen”, voorspelde Matthijn de bezoekers lachend. Matthijn kan niet alleen hele mooie liedjes schrijven, maar hij deelt tijdens zijn theaterprogramma op grappige maar ook soms op serieuze wijze allerlei situaties uit het leven gegrepen. De zaal zat met 350 bezoekers behoorlijk vol. En omdat er bij het ticket ook een consumptie zat, was het voor de mensen achter de bar even flink aanpoten.

The Bowery

Drie weken later stond de nog relatief onbekende band The Bowery op het podium. De zanger met zijn markante stemgeluid heeft al een trouwe achterban verzameld. Niet alleen uit Katwijk, maar ook uit allerlei andere delen van het land waren bezoekers naar Tripodia gekomen. De opkomst was wat minder groot dan bij Matthijn Buwalda, maar de bezoekers die er waren hebben enorm genoten.

Meehelpen als vrijwilliger

Wil je ook meehelpen tijdens (christelijke) concerten? Meld je aan als vrijwilliger bij Tripodia. Je komt terecht in een app-groep waarbij je zelf kunt aangeven wanneer je wel of niet kan. De werkzaamheden van een vrijwilliger bestaan uit het verkopen van muntjes, bardienst draaien of meehelpen met klaarzetten of opruimen. Het faciliteren van deze bijeenkomsten is geweldig, ook voor de Baptistengemeente, maar het vraagt ook om beschikbaarheid van vrijwilligers. We kunnen dit dus alleen met elkaar.

Je kan je aanmelden via [email protected] of ga naar www.baptistenkatwijk.nl/vacatures. Natuurlijk kan je ook gewoon een keertje meedraaien om te kijken of het wat voor je is!