Ga naar de inhoud

Even voorstellen: Jackie Howard (expositieweek)

Eind september vindt in Tripodia een bijzondere expositie plaats met de titel “De Messias van Israël”. Verschillende christenkunstenaars uit binnen- en buitenland leveren hier een bijdrage aan. We stellen ze de komende tijd graag aan je voor. Deze keer: Jackie Howard. Zij is exposant en verzorgd op zaterdag 30 september een workshop.

Over Jackie Howard

Jackie Howard is textielkunstenares en stoffen vormen de rode draad in haar ontwikkeling. Vanuit een achtergrond van expressie workshops met vlaggen en het ontwerpen van banieren, begon zij in 2003 vrij beeldend werk te maken. Na het ontdekken van de Hebreeuwse wortels bestudeerde zij de Najaarsfeesten, waarbij met name het profetische  perspectief haar bezighoudt. Ook putte zij uit de rijke Joodse tradities en de Mahzor. De doeken zijn tijdens deze dagen te zien.

Jackie plaatst oude teksten in een nieuw licht, door het gebruik van moderne materialen en technieken. Zij combineert transparante stoffen, acryl, vlies en industrieel papier, waardoor een een boeiende structuur ontstaat die organisch aandoet. De gelaagdheid en materiaalgebruik van haar werk nodigen uit om dichterbij te komen,  verrast te worden door kleur en structuur. Haar werk is geworteld in de rijkdom van de natuur en van Psalmen en Profeten. 

Meer weten over Jackie? Bezoek haar website!

Meld je aan voor de workshop van Jackie