Ga naar de inhoud

Even voorstellen: Wiert Douglas (expositieweek)

Eind september vindt in Tripodia een bijzondere expositie plaats met de titel “De Messias van Israël”. Verschillende christenkunstenaars uit binnen- en buitenland leveren hier een bijdrage aan. We stellen ze de komende tijd graag aan je voor. Deze keer: Wiert Douglas. Hij is exposant en verzorgd op zaterdag 30 september een workshop.

Over Wiert Douglas

Wiert Douglas schildert en illustreert. Veel van zijn schilderijen hebben betrekking op de Bijbel en Joods-christelijke thema’s en zijn op een kleurrijke eigentijdse manier geschilderd. Als jonge kunstenaars zochten Wiert en zijn vrouw Heather naar de zin van het leven. Na een zoektocht in het alternatieve circuit kwamen ze tot het inzicht dat de Bijbel echt waar is. Later verdiepten ze zich in de Joodse cultuur en Israël en gaven 10 jaar leiding aan Comité Gemeentehulp Israël. U kunt op zaterdag 30 september ook een workshop volgen bij Wiert. 

‘Als ik in de Bijbel lees, krijg ik vaak dat gevoel dat ik als kind had toen ik jarig was. Vreugdevolle verwachting en uitzinnige blijdschap. ‘De Bijbelteksten ontvang ik als cadeautjes die ik van God gekregen heb en graag weer aan anderen wil uitdelen.’

Meer weten over Wiert? Bezoek zijn website!