Meteen naar de inhoud

De expositie “De Messias van Israël” kijkt door de ogen van vijf kunstenaars uit naar Zijn wederkomst. Het Joodse volk, Gods oogappel, staat centraal in de werken van de exposanten. Wat mogen we leren over de Messias, door te kijken naar de rijke historie van dit gezegende volk? De werken van regionale, nationale en internationale kunstenaars nodigen uit tot een verdieping en verbreding van wie de Messias van Israël was en vandaag nog is. Daarnaast maken we kennis met verschillende stijlen en technieken in de schilderkunst. Wilt u hier meer over leren? Dan kunt u meedoen met één van de workshops!

Programma

Dinsdag 26 september19.30 – 21.00 uurOpening Expositieweek door Burgemeester Visser. Lezingen door kunstenaars, live muziek en ontmoeting
Woensdag 27 september11.00 – 17.00 uurVrije inloop expositie “De Messias van Israël” in Tripodia
Vrijdag 29 september11.00 – 21.00 uurVrije inloop expositie “De Messias van Israël” in Tripodia
Zaterdag 30 september11.00 – 17.00 uurVrije inloop expositie “De Messias van Israël” in Tripodia
Zaterdag 30 september11.00 – 13.00 uurWorkshop Jackie Howard Spelen met High-tech papier (aanmelden verplicht)
Zaterdag 30 september11.00 – 13.00 uurWorkshop Wiert Douglas Symboliek en schilderkunst (aanmelden verplicht)
Zaterdag 30 september11.00 – 13.00 uurWorkshop Daniël Tavenier Schilderen en collage (aanmelden verplicht)

Meedoen met een workshop?

Jackie Howard

Spelen met high-tech papier

Tijdens deze workshop ga je Tyvek verkennen. Een synthetisch papier, kenmerkend in Jackie’s werk. Door het papier te verven en te smelten met de strijkbout ontstaan er bijzonder verrassende effecten, toepasbaar op textiel of papier. We verwerken de resultaten in een boekje van geschept papier. Meenemen: schort, föhn, strijkijzer

Max. 7 deelnemers

Inschrijven voor
Jackie Howard

De workshop is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Wiert Douglas

Symboliek en schilderkunst

Aan de hand van symbolen uit de christelijke en Joodse traditie gaan we kleurige collages maken. Wiert neemt een heleboel voorbeelden mee van duiven, boekrollen, mooie fantasie bloemen, menora’s etc. die makkelijk door iedereen te schilderen zijn. Verf en zijdevloeipapier geven fantastische, verrassende resultaten. En zo maken we een eigen schilderij, tekening of ansichtkaart.

Max. 12 deelnemers

Inschrijven voor
Wiert Douglas

De workshop is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Daniël Tavenier

Schilderen en collage

In deze workshop maak je een boekje van mooi aquarelpapier, beschilderd en beschreven. We nemen als uitgangspunt een persoonlijke bijbeltekst, lied of gedicht naar keuze (dit moet worden voorbereid door de deelnemers). Daniël legt goed uit wat de stappen zijn, hoe je de materialen gebruikt en hij demonstreert de technieken die we gaan gebruiken zodat iedereen met iets moois naar huis gaat.
Max. 12 deelnemers

Inschrijven voor
Daniël Tavenier

De workshop is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Meer informatie over de kunstenaars