Ga naar de inhoud

Expositieweek: “De Messias van Israël” 

Van 26 t/m 30 september 2023 is een bijzondere kunsttentoonstelling te zien in Tripodia, Katwijk aan Zee. Nationale en internationale kunstenaars exposeren werk waar het Joodse volk en de Messias van Israël centraal staan. Op dinsdagavond 26 september om 19:30 uur wordt de tentoonstelling geopend door burgemeester Cornelis Visser en geven de exposanten een lezing over hun werk, inspiratie en liefde voor Gods volk. 

Kunstenaars

De tentoonstelling nodigt uit tot een verdieping en verbreding van het geloofsleven en geeft op aantrekkelijke wijze de rijke geschiedenis weer van een gezegend volk. Daarnaast spreken de werken van een diep verlangen naar de wederkomst van de Messias. Deelnemende kunstenaars van de expositie zijn Jackie Howard, Wiert Douglas, Marti Iluz en Eddyana Triwahyu Kurniawati. Op woensdag 27 en zaterdag 30 september is de tentoonstelling te bezoeken van 11:00 tot 17:00 uur. Op vrijdag 29 september is de expositie toegankelijk van 11:00 tot 21:00 uur. De opening met lezingen en de tentoonstelling zijn gratis te bezoeken.

Workshops

Zaterdagochtend 30 september van 11:00 tot 13:00 uur geven drie kunstenaars (Jackie Howard, Wiert Douglas en Daniël Tavenier) een workshop, waar geïnteresseerden zelf kunnen ontdekken hoe kunst een verrijking kan zijn in het geloofsleven en een middel om kennis op te doen over de Joodse geschiedenis. Voor workshops is aanmelden verplicht en geldt een eigen bijdrage van 15 euro. Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers. Kijk op de website voor meer informatie of aanmelden workshop: www.baptistenkatwijk.nl/expositie

Daniël Tavenier is een van de kunstenaars die een workshop verzorgd.