Ga naar de inhoud

Jongeren verzorgen jubileumfeest senioren

Op maandagochtend 8 april was er een jubileumsbijeenkomst in Tripodia voor de senioren. Het was volgens Jaap Ketelaar ‘een hartelijk samenzijn’. Liefst zestig senioren werden ontvangen en bediend in de grote zaal door de jeugd. De bijeenkomst stond in het teken van het jubileum en daar werd op verschillende manieren bij stilgestaan.

Scootmobielen

De bijeenkomst begon al om 09.00 uur. Verschillende scootmobielen stonden voor de ingang van Tripodia geparkeerd. De grote zaal was gezellig ingericht. Er werd met elkaar liederen gezongen uit veertig jaar geschiedenis onder begeleiding van Hanneke van der Boon, Corrie Hoek en Cocky Ellen. 

Statement

Jaap Ketelaar sprak over het bijbelgedeelte uit Jesaja 55:1-13 met het thema ‘Kom opnieuw?!!’ “Op basis waarvan mogen we komen?” hield Jaap de aanwezigen voor. “Niets, het is alleen maar genade. Op basis daarvan mogen we ook in vertrouwen de toekomst tegemoet.” De voorganger zag deze ochtend als een statement richting de toekomst: “We gaan elkaar dienen, jong en oud”.

Jeugd van toen en nu

Ook de aanwezigen waren vol lof over de bijeenkomst. Annie van Weeghel (gemeentelid van het eerste uur): “Wat een vreugde om zo met elkaar, Gods rijke woord te horen en te delen. Bedankt voor alle lieve en behulpzame vrijwilligers!” Ook Dina Star is lovend over de organisatie: “Een prachtige viering met de jeugd van toen, verwelkomt aan de deur door de jeugd van nu. Hem zij de eer die tot hiertoe erbij was.”

Avondmaal en lekkerbekje

Tijdens de ochtend werd er nog met elkaar het Avondmaal gevierd, bediend door Wim Hoogerdijk, Gert van Weeghel en Douwe de Haan. Ondertussen werd er in de viskar flink gewerkt door de jeugd om de middagmaaltijd ook klaar te krijgen: Een lekkerbekje met patat. Rond 14.00 uur was alles opgeruimd door de jeugd en waren de ouderen weer huiswaarts vertrokken. Een bijzondere ochtend waar met dankbaarheid door verschillende generaties op teruggekeken kan worden. God is goed!