Ga naar de inhoud

Maandthema november: Ons hart aanbidt

Jaap start in het filmpje met Jesaja 43:1-7. Lees dit ook met elkaar nog eens door. Hoe bijzonder mooi is het wat God hier zegt tegen Zijn volk Israël; Hij heeft haar speciaal bij haar naam geroepen, Hij stelt Zichzelf op als Redder (Jezus), Hij wil alle volken inruilen voor haar, Zij is zo kostbaar en waardevol dat Hij zelfs heel de mensheid in ruil geeft om haar te behouden, Hij zal iedereen weer terugbrengen bij haar over wie Hij Zijn Majesteit heeft uitgeroepen.  Het zal maar tegen je gezegd worden! Dat is nog eens een liefdesbrief vol toewijding en trouw! Hoe schrijnend is het dan om te zien hoe vaak het volk God heeft afgewezen en een andere weg is gegaan en ook vandaag de dag Zijn Zoon – Die Redder en Messias – nog steeds niet erkend. Hoewel God het hier tegen Zijn volk Israël heeft, geldt dat natuurlijk ook voor ons. Hoe vaak hebben wij Hem niet afgewezen en gaan we een andere weg, onze eigen weg? Laten we samen kijken wat God daarover zegt in Zijn Woord, lees de Bijbelteksten die hieronder genoemd zijn. 

centrale Bijbelteksten:

Jesaja 43:1-7
Openbaring 5:11-14

Vragen

  • Godsdienst is Gods dienst aan jou. Hij biedt je iets aan (en wat!!), maar is Hij er dan alleen voor jou of ben jij er ook voor Hem? 
  • Wat betekent ‘raison d’être’? (Even kijken hoe goed jullie hebben opgelet ;-)) 
  • Wat is onze reden van bestaan? Waarom ben jij hier en wat doe je ermee? 
  • Ook een uitspraak van Henk Binnendijk is: “Je zult daar zijn wat Hij hier van je heeft kunnen maken.” Wat heeft deze uitspraak te maken met onze reden van bestaan en wat we ermee doen? 

Lees met elkaar Openbaring 5:11-14

‘Wat is aanbidden?’ staat bovenaan deze pagina. Ik denk dat je na het lezen van de tekst uit Openbaring het antwoord wel weet.. Wat een beeld moet dat zijn geweest voor Johannes, wat een getuigenis en wat een voorbeeld. 

Vragen

  • Wat is aanbidden? Hij heeft jou iets aangeboden en nu biedt jij Hem iets aan? En wat dan? 
  • Jaap zegt in het filmpje dat ons leven hier een soort oefening is van wat we in de eeuwigheid zullen doen: Hem aanbidden. Maar hoe doen we dat dan hier en wanneer, hoe vaak, hoe ziet dat er dan precies uit? Hoe doe jij dat in je persoonlijke leven? 
  • Hoe brengen we dat tot uitdrukking in onze samenkomsten en in het ‘kerk zijn’ doordeweeks, want de zondag is niet de enige dag voor aanbidding en samenkomen?
  • Sluit met elkaar af door God samen te aanbidden, dit kan door samen te bidden e/o te zingen. Misschien heeft iemand een lied op zijn hart.

Zegen!

Rosanna van Delft