Ga naar de inhoud

Mannenweekend in teken van vriendschap

Vrijdag 4 november 2022 was de start van het mannenweekend. Het thema dit jaar was Vriendschap. De laatste editie was alweer drie jaar geleden in verband met corona. Dus het werd weer hoog tijd om elkaar te ontmoeten, fikkie te stoken, lekker te eten en God te aanbidden. Uiteindelijk hadden veertig deelnemers zich aangemeld.

Betteld

Vanaf 17.00 uur druppelden vrijdag 4 november de eerste mannen binnen bij de Betteld in Amerongen. De open haard was al aangestoken. Iedereen werd ontvangen met koffie, waarna Koos Kromhout en Edo van der Enden een heerlijke maaltijd (nasi) hadden verzorgd. Het gezelschap was heel afwisselend qua samenstelling. De jongste deelnemer was 27 en voor het eerst aanwezig. Ruben: “Ik zit meestal in de leiding, nu ben ik deelnemer. Dat vind ik wel spannend. Je weet niet wat er komen gaat.” De oudste deelnemer was Wim Kaapaan (85) en wilde heel graag nog een keertje mee.

Kennismakingsspel

Al tijdens de maaltijd werd er uitvoerig met elkaar gepraat. Ook mannen buiten de gemeente waren meegekomen. Na de maaltijd was er het kennismakingsspel waarin men met koppels van twee elkaar kon bevragen. Waarom ga je naar de kerk? Wat zou je graag nog eens willen doen? Wie is je favoriete spreker? En nog heel wat andere vragen waar men uit kon kiezen. Het bood al genoeg gespreksstof om elkaar beter te leren kennen. Michael de Jong ging de mannen voor in een moment van aanbidding. ‘Samen in de naam van Jezus’ zingen met veertig mannen bij openhaardvuur klinkt heel indrukwekkend. Na wat klassiekers zongen we ook nog enkele nieuwe liederen. Michael deelde nog wat met de aanwezigen uit de Psalmen.

Sterke verhalen

De eerste avond werd besloten met lekkere hapjes, een stevig kampvuur buiten en sterke verhalen over visserij, duurzaamheid en pasjes. Rond 01.00 uur gingen de laatste deelnemers naar bed. Voor de volgende dag stond er weer aardig wat op het programma: Willem Tukker zou komen spreken over vriendschap, Gert Pluimgraaff had nog wat buitenactiviteiten voor ons in petto en hier en daar besloten sommige deelnemers nog even te gaan wandelen, hardlopen of te mountainbiken. Want ook de omgeving blijft prachtig.