Ga naar de inhoud

Meebouwen aan de gemeente?

Wil je graag actief zijn binnen de Baptistengemeente Katwijk, maar weet je niet precies welke vacature voor jou geschikt is? Meld je dan gewoon aan middels een open sollicitatie onderaan deze pagina. Op basis van onderstaand formulier krijgen wij wel een goed beeld van jou en kunnen we jou een leuke plek bieden. Wil je een indruk krijgen van wat je allemaal zou kunnen doen in de gemeente? Lees dan de verhalen van onze vrijwilligers of bekijk de beschrijvingen in de vacatures.

Openstaande vacatures

Cameramensen livestream

Als cameraman/-vrouw maak je de mooiste shots tijdens de diensten op zondagmorgen en soms op andere momenten. Je werkt met professionele camera’s waarmee je leert werken. Ervaring is niet nodig. Je wordt onderdeel van een fijn team die je graag op weg helpt.

Meer informatie? Mail naar [email protected].

Regisseur livestream

Als regisseur ben je verantwoordelijk voor de beelden die kijkers van de livestream te zien krijgen. Jij geeft aanwijzingen aan de cameramensen en schakelt tussen de verschillende shots. Je bent enigszins stressbestendig en je hebt gevoel voor het juiste beeld. Je krijgt een goede begeleiding, waarna je op een gegeven moment zelfstandig kunt regisseren. Je bent 1x per 4 weken beschikbaar op de zondagmorgen en incidenteel op andere momenten.

Meer informatie? Mail naar [email protected].

Huiskringleiders

Als huiskringleider draag je zorg voor een gevarieerde groep mensen uit de gemeente. Eens in de twee weken komen jullie bij elkaar om samen te groeien in jullie relatie met Christus. Dat kan door de preek te bespreken, samen te zingen en te bidden. De invulling van de avond is vrij. Jij zorgt er vooral voor dat iedereen voldoende taan bod komt en dat het groepsproces bewaakt wordt. Je bent gastvrij, hebt oog voor mensen en je houdt er van om de leiding te nemen.

Meer informatie? Mail naar [email protected].

Kosters

Je bent een vroege vogel en op zondagmorgen open jij het gebouw. Je vindt het heerlijk om de handen uit de mouwen te steken. Dan is koster echt iets voor jou. Je zorgt dat op zondagmorgen in Tripodia alle hand- en spandiensten verricht worden. Je zorgt voor koffie, met je team zet je benodigde spullen klaar of ruimt deze naderhand weer op. Als er vragen zijn van praktische aard, dan fungeer jij als aanspreekpunt. Als bijna iedereen al vertrokken is, loop jij nog alles na en sluit je het gebouw af. Je functioneert in een team van meerdere mensen.

Meer informatie? Mail naar [email protected].

Kinderwerkers

Wil jij kinderen laten zien wie Jezus is en hen laten weten dat ze geliefd zijn? Dan is de Kinderkerk dé plek voor jou! 

Voor het seizoen 2023/2024 zijn er vacatures bij de kleuters, middenbouw en bovenbouw. Je kunt aangeven voor welke leeftijdscategorie je je het liefste inzet. In een team van minimaal 3 volwassenen draai je 12x per jaar Kinderkerk. Tijdens de vakanties ben je vrij.

Je hoeft niet overal goed in te zijn: ben je een verhalenverteller, een creatieveling of een luisterend oor? Jouw talent vult die van de andere kinderwerkers aan. Wil jij je inzetten voor deze prachtige parels of heb je vragen? Neem dan contact op met Rianne de Vries, 06-28915254 of [email protected].

Lees hier de ervaring van onze kinderwerker Wim Hoogerdijk!

Aanbiddingsteam

We zijn ontzettend dankbaar voor wat God in onze gemeente door aanbidding heen doet. In deze bediening staan we graag schouder aan schouder met jou! Voel jij een roeping om de gemeente te dienen tijdens bijvoorbeeld diensten, feestdagen, gemeente avonden, aanbiddingsavonden met je stem of een instrument dan horen we graag van je. Je kan je aanmelden voor een auditie waar we gelijk kort te tijd nemen om je te leren kennen. Mail naar [email protected] dan ontvang je meer informatie en dan plannen we samen met jou een auditie moment in.

REVIVAL teamleden

Elke maand organiseren we een dienst voor 15 t/m 25 jarigen. De ene maand voor alleen de jongeren in een aparte zaal, de andere maand in de grote dienst. Voor het opzetten en organiseren van deze dienst zijn we opzoek naar teamleden. In het team help je nadenken over de invulling van een dienst en help je met dingen regelen en anderen aansturen. Voor een vrijblijvend gesprek kan je mailennaar [email protected]

Jeugdkringleiders

Als leerling van Jezus zijn we geroepen om leerlingen te maken (Matteüs 28). Als jeugdkringleider geef je handen en voeten aan deze opdracht. Per aankomende september zijn we op zoek naar jeugdkringleiders voor de tieners die vanuit het kinderwerk doorstromen naar het jeugdwerk. 

Vertel me meer, wat houdt het in? 

Jeugdkringen zijn de basis van het jongerenwerk. Als we kijken naar Jezus bediening, zien we dat hij betrokken was bij zijn leerlingen en met hen optrok. Een belangrijke waarde van een jeugdkring is dan ook relatie. 

Als kringleider kom je eens in de 14 dagen, op een avond, samen met een vaste groep tieners. Tijdens deze avonden ontmoet je elkaar, bouw je aan relatie, en richt je je op God en Zijn Woord. Daarnaast is er eens per maand een jeugdienst. Jeugdkringleiders hoeven hierbij geen organiserende rol in te nemen, maar worden wel verwacht bij de dienst. In het kader van relationeel jongerenwerk is het aanwezig zijn in de dienst en bij eventuele andere activiteiten belangrijk. 

Ondersteuning

Een jeugdkring leiden doe je niet alleen. Er zijn altijd minimaal twee jeugdkringleiders per kring. Daarnaast word je ondersteund door het jeugdkernteam. Zij hebben kennis en ervaring bij het leiden van jeugdkringen en houden contact met je. Ook maak je deel uit van het jeugdkringleidersteam, waarin je met elkaar kunt sparren. Dit kan op eigen initiatief, maar er wordt ook eens per ca. 3 maanden een gelegenheid voor georganiseerd.Jezus koos in plaats van getrainde wetgeleerden, voor vissers en tollenaars. Diskwalificeer jezelf niet te snel.

Ben je geïnteresseerd? Voor meer informatie en eventueel een vrijblijvend kennismakingsgesprek, neem contact op met [email protected].

Herder van jeugdleiders

De functie van Herder van jeugdkringleiders is ontstaan vanuit het belang dat jeugdkringleiders worden omarmd, gezegend, ondersteund en toegerust. We verlangen naar een jeugdkringleidersteam waar nog meer zegen en goede vrucht uit voorkomt. De rol van herders hierin is cruciaal. 

Wat ga je doen? 

Herders ondersteunen jeugdkringleiders in hun uitdaging om positief bij te dragen aan de geestelijke, sociale en mentale ontwikkeling van jongeren. 

Als herder:

 • bouw je een vertrouwelijke relatie met de jeugdkringleiders op;
 • je hebt oog voor hoe het met jeugdkringleiders gaat en biedt een luisterend oor;
 • je bent aanspreekpunt, sparrings- en gebedspartner van jeugdleiders;
 • je inventariseert de hulpvragen en verwerft inzicht in de groeimogelijkheden van jeugdkringleiders. Je anticipeert hierop door praktische informatie aan te reiken en coachend, ondersteunend en/of sturend aanwezig te zijn;
 • stimuleer je onderling contact tussen jeugdkringleiders, o.a. middels jeugdleidersbijeenkomsten (eens per 3 maanden), zodat ze elkaar tot steun, inspiratie en zegen kunnen zijn. De invulling van de bijeenkomsten is divers en afgestemd op de behoeften van de jeugdkringleiders. 
 • wordt je ondersteund door het jeugdkernteam. Herders en het jeugdkernteam houden elkaar op de hoogte van ontwikkelingen. Het jeugdkernteam staat klaar om jou als de herder te ondersteunen, te adviseren en bij te sturen waar nodig. 
 • kan het wenselijk zijn om de jeugddiensten (D-Vine & REVIVAL) en kamp te bezoeken. Tijdens deze activiteiten bouw je de band met jeugdkringleiders verder op en krijg je een beter beeld van de jongeren waar de jeugdkringleiders mee te maken hebben. Zo streven we er ook naar dat de jeugdkringen eens in de 2 à 3 jaar bezocht worden.

Wie ben jij?

Wij vinden het belangrijk dat een herder zich in het onderstaande kan vinden:

 • Je gelooft in de Bijbel als het Woord van God en het is de grondslag van je geloof en leven. Je erkent Christus als Zoon van God. 
 • Als herder bouw je een vertrouwelijke relatie met jeugdkringleiders op en bouw je aan een team. Het opbouwen van deze relatie en het inzichtelijk krijgen van groeimogelijkheden van jeugdleiders kost tijd. Daarom vragen de intentie voor commitment voor een langere tijd. Minimaal 3 jaar. 
 • Herders van jeugdkringleiders hebben passende ervaring en kunde. 
 • Herders voelen zich thuis in de gemeente. Zij zijn vaste bezoekers en/of lid van de kerkgemeente. 
 • Alle kind- en jeugd(kring)leiders hebben een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) 

Investering

Ca. 2 a 3 uur uur per week

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Voor meer informatie en eventueel een vrijblijvend kennismakingsgesprek, neem contact op met [email protected].

Geluidstechnicus Superkids

De Superkidsband staat te knallen tijdens de aanbidding! Heb jij een beetje verstand van geluidsapparatuur en vind je het leuk om met de kinderen van onze gemeente er een feestje van te maken? Dan ben jij geknipt als geluidstechnicus Superkids! Elke eerste zondag van de maand hebben we Superkids. De band zingt aan het begin van de dienst. Daarna kun je als je zou willen, naar de grote zaal, maar je mag natuurlijk ook bij ons blijven. Apparatuur is aanwezig. Lijkt dit je wat of wil je een keertje komen kijken, neem dan contact op met [email protected] of bel 06-15178072

Aanbiddingsleider Superkids

Onze Superkidsband met kinderen en volwassenen, staat te knallen als ze onze super kids begeleiden in aanbidding! Houd je van kinderen en wil je samen met hen muziek maken voor God? Dan ben jij misschien wel de nieuwe aanbiddingsleider van de Superkidsband! Elke eerste zondag van de maand hebben we Superkids. Je zoekt de liedjes uit en zorgt ervoor dat alle muzikanten en zangeressen weten wat ze moeten doen. De band zingt aan het begin van de dienst. Daarna kun je als je zou willen, naar de grote zaal, maar je mag natuurlijk ook bij ons blijven. Lijkt dit je wat of wil je een keertje komen kijken, neem dan contact op met [email protected] of bel 06-15178072

Financieel administrateur Tripodia

Je werkt samen met de Penningmeester van Tripodia en in het algemeen ben je verantwoordelijk voor het verwerken van de financiele administratie in het boekhoudsysteem Twinfield en voert alle betalingen  uit.

Bekijk hier de uitgebreide omschrijving

Meer informatie? Mail naar [email protected]

Schoonmakers Tripodia

Barmedewerkers Tripodia

Schilders

Klussers

Coördinator Oud-papier
Wil jij meehelpen om Zending en Missie te ondersteunen door het coördineren van het verzamelen van (G)oud papier.
De taak houd in dat je aanspreekpunt bent voor de papiercontainers en de gemeente.
Verwachte belasting per week is 1 à 2 uur. Stuur een mailtje naar [email protected].

Bouw je mee?

Verhalen van vrijwilligers