Meteen naar de inhoud

Meebouwen aan de gemeente?

Wil je graag actief zijn binnen de Baptistengemeente Katwijk, maar weet je niet precies welke vacature voor jou geschikt is? Meld je dan gewoon aan middels een open sollicitatie onderaan deze pagina. Op basis van onderstaand formulier krijgen wij wel een goed beeld van jou en kunnen we jou een leuke plek bieden. Wil je een indruk krijgen van wat je allemaal zou kunnen doen in de gemeente? Lees dan de verhalen van onze vrijwilligers of bekijk de beschrijvingen in de vacatures.

Openstaande vacatures

Ministry-medewerker (voor de jeugd)

Na de dienst ben je beschikbaar om te bidden met mensen. Je vindt het fijn om mensen dichter bij Jezus te brengen. Je kan goed luisteren en je houdt er van om mensen te bemoedigen en hen voor Gods troon op te dragen.

Cameramensen livestream

Als cameraman/-vrouw maak je de mooiste shots tijdens de diensten op zondagmorgen en soms op andere momenten. Je werkt met professionele camera’s waarmee je leert werken. Ervaring is niet nodig. Je wordt onderdeel van een fijn team die je graag op weg helpt.

Regisseur livestream

Als regisseur ben je verantwoordelijk voor de beelden die kijkers van de livestream te zien krijgen. Jij geeft aanwijzingen aan de cameramensen en schakelt tussen de verschillende shots. Je bent enigszins stressbestendig en je hebt gevoel voor het juiste beeld. Je krijgt een goede begeleiding, waarna je op een gegeven moment zelfstandig kunt regisseren. Je bent 1x per 4 weken beschikbaar op de zondagmorgen en incidenteel op andere momenten.

Huiskringleiders

Als huiskringleider draag je zorg voor een gevarieerde groep mensen uit de gemeente. Eens in de twee weken komen jullie bij elkaar om samen te groeien in jullie relatie met Christus. Dat kan door de preek te bespreken, samen te zingen en te bidden. De invulling van de avond is vrij. Jij zorgt er vooral voor dat iedereen voldoende taan bod komt en dat het groepsproces bewaakt wordt. Je bent gastvrij, hebt oog voor mensen en je houdt er van om de leiding te nemen.

Kosters

Je bent een vroege vogel en op zondagmorgen open jij het gebouw. Je vindt het heerlijk om de handen uit de mouwen te steken. Dan is koster echt iets voor jou. Je zorgt dat op zondagmorgen in Tripodia alle hand- en spandiensten verricht worden. Je zorgt voor koffie, met je team zet je benodigde spullen klaar of ruimt deze naderhand weer op. Als er vragen zijn van praktische aard, dan fungeer jij als aanspreekpunt. Als bijna iedereen al vertrokken is, loop jij nog alles na en sluit je het gebouw af. Je functioneert in een team van meerdere mensen.

Kinderwerkers

De Kinderkerk is één groot feest! Door middel van spellen en creativiteit leren we de kinderen over God’s liefde en geven we ze een basis mee voor de rest van hun (geloofs)leven. We werken in drie groepen: kleuters, middenbouw en bovenbouw. Ongeveer 1×3 weken ben je aan de beurt om met een superenthousiast team aan de slag te gaan. Heb je er al zin in? Neem dan contact op met [email protected]of bel 06-28915254. Lees hier de ervaring van onze kinderwerker Wim Hoogerdijk!

Aanbiddingsteam

We zijn ontzettend dankbaar voor wat God in onze gemeente door aanbidding heen doet. In deze bediening staan we graag schouder aan schouder met jou! Voel jij een roeping om de gemeente te dienen tijdens bijvoorbeeld diensten, feestdagen, gemeente avonden, aanbiddingsavonden met je stem of een instrument dan horen we graag van je. Je kan je aanmelden voor een auditie waar we gelijk kort te tijd nemen om je te leren kennen. Mail naar [email protected] dan ontvang je meer informatie en dan plannen we samen met jou een auditie moment in.

REVIVAL teamleden

Elke maand organiseren we een dienst voor 15 t/m 25 jarigen. De ene maand voor alleen de jongeren in een aparte zaal, de andere maand in de grote dienst. Voor het opzetten en organiseren van deze dienst zijn we opzoek naar teamleden. In het team help je nadenken over de invulling van een dienst en help je met dingen regelen en anderen aansturen. Voor een vrijblijvend gesprek kan je mailennaar [email protected]

Jeugdkringleiders

Voor het seizoen 2022/2023 zijn we nog op zoek naar jeugd kringleiders voor verschillende groepen. Als jeugdkringleiders kom je in een geweldig team binnen het jeugdwerk. Je trekt samen met een groep leeftijdsgenoten op. Elke veertiendagen zie je de jongeren. Je leert ze kennen, eet met ze, doet leuke dingen en neemt de jongeren mee opweg naar discipelschap. De dag en tijd worden afgestemd op jou en je kring. Per kring zijn er (minstens) twee jeugdkringleiders. Naast het runnen van de kring ga je 1x in de maand naar een jeugddienst en 1x per jaar mee op kamp. Voor een vrijblijvend gesprek kan je mailen naar [email protected]

Schoonmakers Tripodia

Barmedewerkers Tripodia

Schilders

Klussers

Coördinator Oud-papier
Wil jij meehelpen om Zending en Missie te ondersteunen door het coördineren van het verzamelen van (G)oud papier.
De taak houd in dat je aanspreekpunt bent voor de papiercontainers en de gemeente.
Verwachte belasting per week is 1 a2 uur. Stuur een mailtje naar [email protected]

Bouw je mee?

God heeft elk deel van het lichaam een eigen taak gegeven. Precies zoals hij dat wilde.
Een lichaam bestaat dus uit veel delen, en al die delen zijn verschillend.
Want als ze allemaal hetzelfde waren, zouden ze nooit met elkaar één lichaam kunnen vormen.

1. Korinthe 12:18-20

Verhalen van vrijwilligers