Ga naar de inhoud

Sing-in ‘Huis van Oranje’ druk bezocht (foto’s)

Zo’n 1250 bezoekers kwamen afgelopen zondag af op de interkerkelijke Sing-in in Huis van Oranje. De feesttent op de boulevard vormde het decor voor een heerlijke middag waarin mensen uit verschillende kerken bij elkaar gekomen waren om God te aanbidden. 

Gert Pluimgraaff opende de middag met een welkom en gebed. “We hebben het verlangen om in de toekomst vaker interkerkelijke sing-ins te organiseren.” Er volgde een medley met Opwekkingsliederen zoals ‘Er is een verlosser’ en ‘Kroon Hem met gouden kroon’. Maar ook wat moderne nummers van Mozaiek Worship werden door de gelegenheidsband begeleid. In de band zaten verschillende muzikanten en een zangeres uit de Baptistengemeente.

Dominee Heutink (Hervormde Kerk) en dominee Van der Windt (Gereformeerde Kerk) spraken de aanwezigen in een tweeluik nog toe. Nadat Gert Pluimgraaff afgesloten had met gebed en een zegen zong men als afsluit ‘Op die dag’. Het lied dat verwijst naar Jezus wederkomst en wanneer alles nieuw gemaakt zal worden. Voor de aanwezigen was de sing-in daar al een klein beetje een voorproefje van.

De organisatie kijkt terug op een mooie samenwerking tussen de Gereformeerde- en Hervormde Kerk Katwijk aan Zee, de Baptistengemeente en de Oranjevereniging Katwijk aan Zee.