Ga naar de inhoud

Kerst

Baptistengemeente Katwijk pakt uit met de bijzondere kerstmusical ‘Ik zie jou!’. Dit keer kunnen bezoekers de uitvoering in Tripodia gaan meemaken op zondag 24 december om 16.30 uur of om 20.00 uur. De kerstmusical is gratis toegankelijk en er hoeft ook niet gereserveerd te worden. In verband met de drukte wordt opgeroepen om op tijd naar Tripodia te komen. De avonduitvoering is ook via een livestream te volgen op Youtube. 

Het verhaal

‘Ik zie jou!’ is de titel van de kerstmusical en verwijst naar het verhaal uit de Bijbel waarin Jezus tollenaar Zacheüs ziet zitten in een boom. Jezus roept hem naar beneden en gaat met hem mee naar huis. En dat verandert het leven van Zacheüs drastisch. Er komen meerdere bijbelfiguren voorbij die Jezus ‘ziet’ zoals Zacheus in de boom. Maar centraal staat Nicodemus, een schriftgeleerde die bijna in alle scenes voorkomt. Paul Dreef, schrijver van het script: “Je leidt best een comfortabel leventje. Alles gaat je voor de wind. Je hebt door je grote kennis van de geschriften behoorlijk wat status opgebouwd waardoor mensen naar je op kijken. Eigenlijk doe je het zo slecht nog niet. Zeker niet in vergelijking met anderen. En dan is daar ineens die Ene! Hij brengt in eerste instantie wat verwarring in je hoofd. Maar hoe meer je van Hem ziet en met Hem wandelt, hoe meer je gaat beseffen dat ook jij vergeving nodig hebt. Hij ziet jou! Hij vindt je meer dan de moeite waard!”

Youtube

Mensen die niet in staat zijn om naar Tripodia te komen, kunnen de avonduitvoering ook via Youtube te volgen zijn.

Onze principes

  • Aandacht. Met jou meelopen, laagdrempelig contact onderhouden zolang dit nodig en gewenst is. We willen vanuit een warme relatie met je werken – we zijn zichtbaar en stimuleren contact buiten de gesprekken om.
  • Acceptatie. We zijn enthousiast over je en zien het zitten in je. Of je nu al jaren meedraait of net komt kijken. Dat mag je ervaren binnen het jeugdpastoraat en hoef je niet te verdienen. En ook al gaat het soms mis of onhandig, wij blijven in je geloven net zoals onze hemelse Vader in jou en ons blijft geloven! 
  • Uitgedaagd om te groeien. Omdat we enthousiast over je zijn, zullen we je ook altijd blijven uitdagen om te groeien. Daar ontkom je gewoon niet aan. Er zit nog zoveel meer in jou waar de wereld naar hongert. Stap voor stap meer op Hem gaan lijken!  We zijn als wegwijzers om verder te komen – door te wijzen naar de Bijbel -, verder komen met jezelf en je relatie met God.
  • Echtheid. De wereld zit al vol met toneelspel, schijn en manipulatie. Wij zijn onszelf en willen dat jij dat ook kunt zijn. Ons enthousiasme en interesse zijn dan ook oprecht en wat we zeggen duidelijk. 
  • Verantwoordelijkheid. We nemen onze verantwoordelijkheid en geven die ook bewust aan jou, omdat wij je vertrouwen. We vertrouwen er dan ook op dat jij de gegeven verantwoordelijkheid pakt. Je er als het ware eigenaar van voelt, wetende dat wij je er niet alleen voor zullen laten staan. Daarmee willen we de tools aanbieden om mentaal gezond te worden en te blijven.
  • Betrokkenheid. Zoals je merkt zijn we betrokken bij jou als persoon en ook bij anderen die op ons pad komen. We staan dan ook bekend om onze samenwerking en hulpvaardigheid. We zullen Gods betrokkenheid bij jouw leven niet kunnen evenaren, maar je wel af en toe kleine beetjes ervan laten ervaren. We vinden het belangrijk dat jij je gezien en gehoord voelt. Je bent waardevol en kostbaar en hebt recht op herderschap. Iedere tiener heeft toegang tot een aanspreekpunt.
  • Bezieling en kwaliteit. Wat we doen daar gaan we ook echt voor, voor God en jongeren. We leggen ons hart en ziel erin en hopen dat je dat ook zo ervaart. Want jij bent belangrijk voor God en voor ons en dus willen we je de kwaliteit en aandacht geven die God eigen is, in ieder geval zo ver als wij komen.

Contact

Kinderen, tieners, jongeren – iedereen is welkom om er gebruik van te maken, ook van buiten de Baptistengemeente. 

Naam(Vereist)
Kun je kort uitleggen wat je hulpvraag is?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.