Ga naar de inhoud

Kinderwerk

Vanwege de vele kinderen zijn de kinderen die onze gemeente bezoeken zijn ze in verschillende leeftijdsgroepen opgedeeld. De verschillende groepen worden geleid door toegewijde medewerkers die onder leiding staan van de stuurgroepen crèche en kinderwerk. We maken gebruik van bestaande educatieve programma’s waarmee we kinderen helpen op weg naar geloofsgroei afgestemd op hun belevingswereld.

Baby ’s | 0 – 1,5 jaar

We gaan er bij de allerkleinsten voor om zorg, aandacht en veiligheid te bieden in een rustige omgeving. Zoals uit een klein mosterzaadje een enorme boom kan worden, zo zitten de allerkleinste al boordevol potentie. De zorg die ze in deze eerste levensfase zal ze helpen volledig tot bloei te komen.

Peuters | 1,5-4 jaar

Peuters zijn een schat uit de hemel en we zijn blij hen te kunnen onderwijzen uit het woord van God! Kinderen hebben een goede tijd als ze genieten van spelen, Bijbelonderwijs, leuke activiteiten en lofprijs en aanbidding. Deze leeftijd leert vooral door ontdekken en herhalen.

Onderbouw | groep 1 & 2

Het spelenderwijs leren kan nu goed beginnen. Je kinderen zullen beginnen met leren over hun relatie met God op manieren die eenvoudig, creatief en leuk is. Kinderen in deze groep zullen beginnen levenslange vriendschappen op te bouwen. Doormiddel van thema’s doen de kinderen ervaring op. Lofprijs en aanbidding, Bijbelsonderwijs en kleine groepjes zijn kenmerkende onderdelen om de kinderen te laten groeien.

Middenbouw | groep 3-5

Deze mooie krijgers zullen bezig zijn met inspirerende lofprijs en aanbidding, kleine groepjes & interactieve spellen en activiteiten als ook Bijbel verhalen en onderwijs. De groep voor jonge basisschoolleerlingen is een geweldige plek voor kinderen om gezonde vriendschappen te ontwikkelen in een leuke en veilige omgeving.

Bovenbouw | groep 6-8

Deze geweldige groep zit vol met actie waarin de kinderen ontdekken. Lofprijs en aanbidding, kleine groepen, inspirerend onderwijs en creatieve werkvormen helpen de kinderen om op geestelijk, sociaal en fysiek gebied geweldig te zijn.

We werken in de verschillende groepen met aanwezigheidslijsten. Is uw kind er voor het eerst? Kom gerust naar ons toe en laat ons weten of er dingen zijn waar we bij jouw kind rekening mee moeten houden (allergieën e.d.). We creëren graag om een omgeving waarin een kind in alle opzichten veilig is.

Veelgestelde vragen

Hoe kan mijn kind betrokken raken bij de Kinderkerk?

De zondagochtendactiviteit kan bezocht worden door ieder kind. We vinden het geweldig je kinderen te verwelkomen. Inloop is op zondagochtend vanaf 9.30 uur.

De eerste keer bij de Kinderkerk?

Het welkomstteam van onze gemeente staat klaar om je de weg te wijzen naar de verschillende Kinderkerklokalen. Bij de verschillende zalen kan je je kind registeren. Mochten we tijdens de dienst contact met je willen zoeken dan zal de naam van jouw kind tijdens de dienst op het scherm verschijnen. Laat het ons weten als je kind allergieën of andere speciale behoeften heeft. Na de dienst kan je je kinderen weer ophalen.

Wat zijn kleine groepen?

De kinderen worden bij de Kinderkerk geplaatst in kleine groepen met het doel hen intensief te begeleiden in een Bijbelse gemeenschap. Hier ervaren ze acceptatie en liefde, delen zij hun vreugde en verdriet en ontvangen zij bemoediging van hun leiding. Kinderen kunnen vriendschappen opbouwen in deze kleine groepen, waar zij zich veilig voelen en waar ze thuis zijn.

Hoe kan ik een medewerker worden bij de Kinderkerk?

We willen graag met je in contact komen als je interesse hebt om deel uit te maken van ons team. Dit kan door te mailen naar [email protected].

Welk materiaal gebruikt de Kinderkerk?

De Kinderkerk maakt gebruik van het lesmateriaal Promiseland. Met dit unieke materiaal helpen we kinderen helpen hun geloof onder woorden te brengen en toe te passen in het leven van iedere dag. De visie, opzet en mogelijkheden van dit materiaal – dat ontwikkeld is door Willow Creek in Amerika en bewerkt is naar de Nederlandse samenleving – heeft ons zo enthousiast gemaakt, dat we er dankbaar gebruik van maken. Waarom?
– Omdat we het belangrijk vinden dat kinderen Jezus Christus persoonlijk leren kennen.
– Omdat het materiaal aansluit bij hun belevingswereld en emotionele ontwikkeling.
– En, zeker niet onbelangrijk, dat het een dosis humor en creativiteit bevat!